Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα

trikala_potami

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε στην τελική δεκάδα για την εξαιρετική προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τις επιτυχείς προσπάθειες μετάβασης σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό. Η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε από το υπουργείο ως το επίκεντρο των δράσεων βιώσιμης κινητικότητας για το 2015, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις των δημοτών της και κατά το 2014.

Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετείχαν πέρυσι 53 δήμοι της χώρας, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της Ευρώπης σε αριθμό εγγεγραμμένων δήμων, ενώ υπήρξαν τέσσερις ελληνικές υποψηφιότητες για τα ευρωπαϊκά βραβεία με τα Τρίκαλα να αναδεικνύονται, με εξαιρετικές επιδόσεις, ως μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας συγχαίρει το δήμο Τρικκαίων και τους δημότες του που για πρώτη φορά βάζουν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη της βιώσιμης κινητικότητας με την ελπίδα να αποτελέσει το παράδειγμα για τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων ελληνικών πόλεων στο θεσμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ [από REAL.gr]ΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: