Εύβοια: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της δασικής υπηρεσίας

d_d_evias

Σε ανακοίνωσή της για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Δασοπονία  η Διεύθυνση Δασών Ευβοίας αναφέρει:

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Δασοπονία, η Δασική Υπηρεσία του Ν. Ευβοίας (Δασαρχείο Ιστιαίας, σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών Ευβοίας και τα Δασαρχεία Χαλκίδας, Λίμνης Αλιβερίου) πραγματοποίησε διήμερες εκδηλώσεις κατά την 20η και 21η Μαρτίου 2016. Η φετινή ημέρα εορτασμού ήταν αφιερωμένη στο Τελέθριο όρος το οποίο βρίσκεται στη χωρική αρμοδιότητα του Δασαρχείου Ιστιαίας, που είναι το μοναδικό δρυοδάσος στην περιοχή της Εύβοιας.

Την 20η Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας. Η εκδήλωση η οποία ήταν πλαισιωμένη με οπτικοακουστικό υλικό από το όρος Τελέθριο παρουσιάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας – Προσφορά του όρους Τελέθριου στην τοπική Κοινωνία και στα οικοσυστήματα της Βόρειας Εύβοιας – Το έργο του Δασαρχείου Ιστιαίας, από τον Προιστάμενο του Δασαρχείου Ιστιαίας, κο Γεώργιο Σελίμη, Δασοπόνο
  2. Το Ευβοικό Φυσικό Περιβάλλον, Βασικός Συντελεστής της Πολιτιστικής μας Πρωτοπορίας, από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, κο Αλέξανδρο Καλέμη, Συγγραφέα.
  3. Μύκητες και Μανιτάρια, ρυθμιστές στη Φύση και Πηγή Πολύτιμου Διατροφικού Υλικού για τον άνθρωπο, από τον Συνταξιούχο Καθηγητή των Τ.Ε.Ι., κο Αθανάσιο Ζαχαρίου, Δασολόγο
  4. Αναζητώντας τα χνάρια των στοιχείων της φύσης – Περιβαλλοντική Ενημέρωση σε Δασικά Οικοσυστήματα, από την εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, κα Άννα Δερβένη, Δασολόγο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή φωτογραφικού υλικού από το Τελέθριο όρος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από πλήθος κόσμου και Δασικών Υπαλλήλων του Νομού Ευβοίας και ο π. Ιωάννης Θάνος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Ευβοίας κος Γεώργιος Ακριώτης, η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Κα Λίνα Ευσταθίου, η Προισταμένη της Δ/νσης Δασών Ευβοίας κα Δέσποινα Κομίλη, ο Δ/ντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κος Στέλιος Καραπουρναλίδης, η Δασάρχης Λίμνης, κα Ζωή Κοτρώνη, ο κος Σταύρος Κουτσουράς, ως εκπρόσωπος του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννης, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων κα Αντιγόνη Καραδόντα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών, κος Γεωργατζής, ο Λιμενάρχης κος Σωτήρης Δανίκας, ο Πυραγός κος Κώστας Μαραγιάννης.

Την επόμενη μέρα, 21η Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την πεζοπορία σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια του όρους Τελέθριου, με την συμμετοχή εκτός των Δημοτικών Σχολείων Ωρεών και Ασμηνίου και εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο Ωρεών και του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Ιστιαίας και Δασικών Υπαλλήλων από την Δ/νση Δασών Ευβοίας, το Δασαρχείο Λίμνης, Χαλκίδας και Αλιβερίου.

Ολοκληρώθηκαν με ζωγραφική από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Ωρεών και Ασμηνίου, με θέμα «Ζωγραφίζοντας τη φύση» και με πολύ πολύ χορό από τα παιδιά.

Η Δ/νση Δασών Ευβοίας, κρίνει την διοργάνωση της διημερίδας ως άρτια και θεωρεί ότι επιτεύχθηκε ο στόχος – σκοπός που είχε τεθεί για την ημέρα αυτή, που είναι ήταν η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, η σημασία της προστασίας, η ανάδειξη, η αξιοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων και ιδιαιτέρως της υποχρέωσης απέναντι στις νέες γενιές, της κληροδότησης υγιών δασών, αφού όμως υπάρξει προηγούμενη επαφή με αυτά και αφού τους καταστήσει γνωστή τη θετική τους συνεισφορά στο περιβάλλον (δάση) μέσω των διατιμημένων και αδιατίμητων παραγόμενων προϊόντων και του ρόλου που αυτά διαδραματίζουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η Δ/ντρια Δασών Ν. Ευβοίας, κα Δέσποινα Κομίλη, ευχαριστεί τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας για την παραχώρηση της αίθουσας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και όλο το Δασικό Προσωπικό που συμμετείχε στην διοργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων.

Ιδιαιτέρως δε απευθύνει τις ευχαριστίες της, στον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Ιστιαίας κο Γεώργιο Σελίμη, Δασοπόνο, στους κ.κ. Ευστάθιο Γερογιάννη και Μαρία Ζωγραφοπούλου, Δασοπόνους του Δασαρχείου Ιστιαίας και την κα Ήρα Σταματούκου, Δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας για την ουσιαστική και σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.

Διεύθυνση Δασών Ευβοίας 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: