Δ/νση Δασών Ηρακλείου: Υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2016

logo dasikis

Υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2016

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στο νομό Ηρακλείου το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας και διακίνησης των δασικών προϊόντων, ξεκίνησε και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πρόληψη λαθροϋλοτομιών έτους 2016.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου λειτουργεί καθημερινά, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από 7:30 το πρωί έως και 22:00 το βράδυ, με την συνεχή τακτική παρουσία αλλά και με αιφνιδιαστικούς ελέγχους των δασικών υπαλλήλων στην ύπαιθρο και στα σημεία διακίνησης της παράνομα υλοτομημένης ξυλείας.

Τονίζεται ότι οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές (πρόστιμα, κατάσχεση οχημάτων, αδειών οδήγησης, πινακίδων κυκλοφορίας κλπ).

Η συνδρομή των φορέων και των συνειδητοποιημένων πολιτών στην πάταξη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας είναι απαραίτητη αλλά και ευεργετική για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί που μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν, τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο είναι: 2810 264940, ενώ από σταθερό τηλέφωνο μπορούν να καλούν και στον τετραψήφιο αριθμό 1591 (χωρίς χρέωση).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

.

.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: