Συνέντευξη του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη

kyparissiakos

Ανοιχτό παράθυρο για δόμηση στα 10 στρέμματα από τα 20 που αρχικά είχε προτείνει στο σχέδιο ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία». Η διαφωνία των τοπικών αρχών σε Τριφυλία και Ηλεία, καθώς και η πιθανότητα νέας εμπλοκής στο ΣτΕ, φαίνεται πως δημιουργούν προϋποθέσεις για αναζήτηση κοινού τόπου.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρνείται να απαντήσει ευθέως σε σχέση με την Costa Nanarino, περιοριζόμενος σε μια γενική διατύπωση πως «δεν υπάρχει επένδυση που να “καταστρέφει” το περιβάλλον».

Σε σχέση με το ζήτημα των σκουπιδιών ο αναπληρωτής υπουργός δεν απαντά ξεκάθαρα για το τι θα περιλαμβάνει η νέα σύμβαση διαχείρισης και το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ΤΕΡΝΑ. Πετά, τέλος, το γάντι στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος έχει ζητήσει την παραίτησή του, και του ζητά «αντί να υβρίζει και να απειλεί, να απολογηθεί για τις δικές του αμέλειες που κοστίζουν βαρύτατα στην Ελληνίδα και τον Ελληνα».

Διαβάστε την συνέντευξη στο σύνδεσμο www.eleftheriaonline.gr


Για το ίδιο θέμα:

.

.

.

.

.

.ΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: