“Εσπειραν” δολώματα και θανάτωσαν ζώα

alepou_dolomata_foles

Δηλητηριασμένα δολώματα “έσπειραν” τις τελευταίες ημέρες, άγνωστοι στην περιοχή Δεματίου, στο Ζαγόρι, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο, οικόσιτα ζώα, όπως σκύλοι και γάτες αλλά και ζώα της άγριας πανίδας.

Ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, είναι οργισμένος από την ενέργεια ασυνείδητων, η οποία δεν είναι η πρώτη στην περιοχή, καθώς πριν από ένα μήνα περίπου, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει δολώματα και στο Μονοδέντρι.

Μάλιστα πρόκειται για δολώματα τυποποιημένα, που φαίνεται ότι διακινούνται στην αγορά, γεγονός που κάνει τα πράγματα χειρότερα και πιο περίπλοκα.

Ο Δήμος Ζαγορίου καταγγέλλει τους ασυνείδητους που διέσπειραν δηλητηριασμένα δολώματα και όπως σημειώνει στην σχετική ανακοίνωση το φαινόμενο εμφανίζεται αυτή την εποχή στην περιοχή μας και μάλιστα κατ επανάληψη.

Ό Δήμος Ζαγορίου καλεί σε συνεργασία τις αρμόδιες αρχές και τους κατοίκους της περιοχής για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας.

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό από τα πολλά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Ζαγορίου, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου καταδικάζοντας το γεγονός, επισημαίνει για πολλοστή φορά πως η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί µία πολύ επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί προβλήματα και στη δημόσια υγεία αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, των οικόσιτων ζώων τους αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Είναι αδίκημα που επισείει ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα.

Αποτελεί πλέον βασική και άμεση προτεραιότητα για τον Φορέα Διαχείρισης η προμήθεια εξειδικευμένων σκύλων από το εξωτερικό για τη «Λειτουργία Μονάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».

www.epiruspost.gr

.

.

.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: