Δ/νση Δασών Κυκλάδων: Εφαρμογή Κανονισμού (ΕΕ) 995/2010 για την Ξυλεία

xuleia

Από την Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εκδόθηκε το κάτωθι Δελτίο Τύπου:

«Στις 29/12/2015 δημοσιεύτηκε η αριθ. 134627/5835/23-12-2015(ΦΕΚ2872/ΤΒ/29-12-2015) εφαρμοστική του Κανονισμού 995/2010 της Ε.Ε. για την ξυλεία. Στόχος του Κανονισμού είναι η καταπολέμηση του εμπορίου των προϊόντων παράνομης ξυλείας.

Με την παραπάνω Κ.Υ.Α. θεσμοθετείται και στη χώρα μας ο καθορισμός των αρμοδίων αρχών, των μέτρων και των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ξυλείας (EUTR). Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να εγγραφούν άμεσα σε Μητρώα, ανάλογα με την δραστηριότητά τους, όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με την υλοτομία, την εισαγωγή, την διακίνηση καθώς και την εμπορία ξυλείας αλλά και των προϊόντων ξύλου (όπως π.χ, έμποροι και εισαγωγείς ξυλείας, έμποροι καυσόξυλων, Δασικοί Συνεταιρισμοί κ.λ.π).

Ενημερωτικά, σας πληροφορούμε ότι: Φορείς εκμετάλλευσης της χώρας μας και της Ε.Ε. είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ε.Ε. για πρώτη φορά. Έμποροι είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα οι οποίοι πραγματοποιούν αγοραπωλησίες ξυλείας ή προϊόντων ξυλείας που έχουν ήδη διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Τα Μητρώα αυτά θα τηρούνται στην Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αιγαίου ενώ η εγγραφή των υπόχρεων για την Π.Ε Κυκλάδων θα γίνεται και διαμέσου της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων. Η προθεσμία αίτησης εγγραφής των υπόχρεων είναι η 31η Μαΐου 2016.

Η καταληκτική ημερομηνίας εγγραφής στα μητρώα είναι η 28η Ιουνίου 2016.

Επισημαίνεται η επιβολή χρηματικού προστίμου σε περίπτωση που ο υπόχρεος έχει παραλείψει να εγγραφεί στα Μητρώα μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος – υπόχρεος μπορεί να επικοινωνεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την Δ/νση Δασών Κυκλάδων και στο τηλέφωνο: 22810-82281».

Η Διευθύντρια Δασών Κυκλάδων
Άρτεμις Αλεξιάδου
Δασολόγος


ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: