
Αγριόχοιροι περιφέρονται ανενόχλητοι στους δρόμους της Φουκουσίμα
Για τους αγριόχοιρους, το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα αποδεικνύεται ευλογία. Όταν οι άνθρωποι έφυγαν, τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάστηκαν με αστρονομική ταχύτητα και κανείς δεν ξέρει πώς να τα ξεφορτωθεί, δεδομένου ότι είναι ραδιενεργά και δεν τρώγονται.
Η κυβέρνηση έχει απομακρύνει από την περιοχή το επιφανειακό ραδιενεργό χώμα και οι καλλιέργειες έχουν επιστρέψει. Οι αγριόχοιροι όμως εισβάλλουν ανενόχλητοι στα χωράφια και προκαλούν ζημιές ύψους 98 εκατομμυρίων γεν (σχεδόν 800.000 ευρώ) το χρόνο, αναφέρει η εφημερίδα Yomiuri.
Τα αγριογούρουνα, εξάλλου, δεν έχουν φυσικούς εχθρούς στην περιοχή, και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζονται σημαντικά από τη ραδιενέργεια.
Ντόπιοι κυνηγοί προσπαθούν να περιορίσουν το πρόβλημα και ο αριθμός των αγριόχοιρων που θανατώνονται κάθε χρόνο τριπλασιάστηκε από τα 3 στα 13 χιλιάδες ζώα.
Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες κιλά κρέατος που θεωρούνται ακατάλληλα για κατανάλωση πρέπει με κάποιο τρόπο να απορριφθούν. Οι διαθέσιμοι χώροι έχουν πλέον γεμίσει και τα νεκρά αγριογούρουνα που θάβονται σε αγρούς και κήπους συχνά ξεθάβονται από τα σκυλιά.
Η καλύτερη λύση θα ήταν η αποτέφρωση των ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις που εμποδίζουν τη διαρροή ραδιενεργού καπνού. Σύμφωνα με τη Washington Post, ένα τέτοιο αποτεφρωτήριο λειτουργεί στην πόλη Σόμα, μπορεί όμως να αποτεφρώνει μόνο τρεις αγριόχοιρους την ημέρα ή περίπου 1.000 το χρόνο.
Τα αγριογούρουνα, εξάλλου, δεν είναι το μόνο είδος που ωφελείται από την εκκένωση ανθρώπινων πληθυσμών. Μέσα σε διάστημα δέκα ετών από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, οι πληθυσμοί των ελαφιών, των λύκων, των αρκούδων και άλλων θηλαστικών είχαν υπερδιπλασιαστεί.
Τα ραδιενεργά γουρούνια ήταν και παραμένουν πρόβλημα και στην περίπτωση του Τσερνόμπιλ. Ακόμα και σήμερα, πολλά αγριογούρουνα στη Γερμανία την Αυστρία και στη Γαλλία, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο της καταστροφής στην Ουκρανία, κατάσχονται κάθε χρόνο λόγω επικίνδυνων συγκεντρώσεων καισίου-137.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης
Προφανώς ο αρθρογράφος δεν γνωρίζει ότι τα αγριογούρουνα είναι ευάλωτα στη μόλυνση από τη ραδιενέργεια διότι τρέφονται με ρίζες, μανιτάρια, σκουλίκια κλπ τα οποία βρίσκονται θαμμένα κάτω από το έδαφος και διατηρούν τη ραδιενεργή ακτινοβολία περισσότερα από τους άλλους οργανισμούς. Τα τελευταία χρόνια, οι κυνηγοί της περιοχής της Σαξονίας στην Γερμανία υποχρεούνταν να στέλνουν όλα τα αγριογούρουνα που έπιαναν προς εξέταση των επιπέδων ραδιενέργειάς τους. Από τα 752 αγριογούρουνα που εξετάστηκαν το πρώτο έτος, τα 297 περιείχαν υψηλότερη ποσότητα του ραδιενεργού υλικού καισίου-137 από το όριο ασφαλείας για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Σύμφωνα με την έρευνα, το όριο έχει καθοριστεί στα 600 μπεκερέλ ανά κιλό, ωστόσο αρκετά από τα αγριογούρουνα εμφάνιζαν έως και δεκάδες φορές υψηλότερα ποσοστά ραδιενέργειας. Η Σαξονία βρίσκεται περίπου 1100 χιλιόμετρα από την τοποθεσία του Τσέρνομπιλ, όπου το 1986 το ατύχημα του πυρηνικού αντιδραστήρα απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών υλικών στην ατμόσφαιρα τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν οι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις. Δείτε περισσότερα εδώ: https://dasarxeio.com/2014/09/03/721-2/
Χιλιάδες αγριογούρουνα απολαμβάνουν τη Φουκουσίμα.
Όπου λείπει ο άνθρωπος ανασταίνεται η φύση. Καλή Ανάσταση φύση…!
Να γίνουν περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια γιατί μόνο αυτά είναι από ό,τι φαίνεται η ελπίδας της φύσης. Ούτε σεισμοί ούτε πλημμύρες ούτε πόλεμοι. Πυρηνικά εργοστάσια που θα εκραγούν όλα μαζί.