Με εθελοντές, συχνές περιπολίες και χρησιμοποίηση drones η πρόληψη των πυρκαγιών

Fotia purkagia

Σύσκεψη, υπό τον Αν. ΥΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη, για την προετοιμασία της δασοπροστασίας

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με την συμμετοχή φορέων για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές κατά τους θερινούς μήνες, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Απριλίου, υπό τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΝ, «στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων το Τμήμα Δασοπροστασίας του ΥΠΕΝ, η Γενική Διεύθυνση Δασών, η Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και Γενικές Διευθύνσεις Δασών.

»Κατά την συνάντηση αναζητήθηκαν πρακτικές λύσεις προκειμένου να εκμηδενιστούν οι απώλειες δασών από πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι, τόσο μέσω της πρόληψης και της ενημέρωσης, όσο και μέσω της έγκαιρης αντιμετώπισής τους.

»Μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν ήταν η κατάρτιση χάρτη επικινδυνότητας από την Δασική Υπηρεσία, η αποψίλωση από την ΔΕΗ φυτικής βλάστησης που υπό προϋποθέσεις δύναται να προκαλέσει πυρκαγιές, η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών, μέσω της ΚΥΑ 4249/2005*, αλλά και οι συχνές περιπολίες και η χρησιμοποίηση drones προκειμένου να προληφθούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές».

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου

 * Προφανώς αναφέρεται στο Νόμο 4249/2014 (ΦΕΚ Α´ 73)

.

.

.

.ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: