Επαναλειτουργεί μετά από χρόνια το Δασονομείο Ανδρωνίου

logo dasikisΕπαναλειτουργεί, μετά από αρκετά χρόνια και πάλι, το Δασονομείο Ανδρωνίου, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της προστατευόμενης περιοχής του δρυοδάσους που εκτείνεται στην ορεινή Ηλεία. 

Το Δασονομείο, έχει έδρα τα Χάνια Πανόπουλου, ενώ πλέον οι πολίτες, θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούνται άμεσα από το γραφείο εκεί, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στην υπηρεσία του Δασαρχείου του Πύργου για να υποβάλλουν αιτήματά τους ή να λάβουν ενημέρωση για ότι τους απασχολεί.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, ήδη εδώ και ένα περίπου μήνα, το Δασονομείο στην περιοχή Ανδρώνι, έχει ανοίξει και λειτουργεί, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί από την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες που είναι σε εξέλιξη. Το κτήριο που στεγαζόταν το Δασονομείο παλιότερα, είχε υποστεί, σημαντικές φθορές και έτσι το δασαρχείο του Πύργου – που έχει την αρμοδιότητα – προχώρησε στην ανακαίνισή του ενώ, όπως επεσήμανε ο κ. Λάττας, πλέον οι περιπολίες αναμένεται να ενταθούν στην ευρύτερη περιοχή καθώς ο υπάλληλος που θα βρίσκεται εκεί, θα υλοποιεί 24ωρες περιπολίες στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

«Η υπηρεσία μας τον τελευταίο μήνα έθεσε σε πλήρη λειτουργία το δασονομείο Ανδρωνίου που έχει έδρα τα Χάνια Πανόπουλου. Τοποθέτησε τον δασονόμο της περιοχής και δασοφύλακα ο οποίος διαμένει εκεί προκειμένου να μπορέσουμε να αυξήσουμε την προστασία και την ασφάλεια του δάσους Δρυός το οποίο καλύπτει την περιφέρεια του δασονομείου Ανδρωνίου. Το δασονομείο αυτό λειτουργούσε τα παλιότερα χρόνια και πιστεύω πως θα συμβάλει πάρα πολύ στην προστασία του δρυοδάσους στο κομμάτι αυτό που αφορά την περιοχή Ανδρωνίου – Χάνια Πανόπουλου.

Το δασονομείο πλέον έχει δικό του τηλέφωνο, ενώ θα διαθέτει και αυτοκίνητο, που θα είναι μόνιμα σταθευμένο εκεί και θα επεμβαίνει όπου χρειασθεί με περιπολίες, όλο το 24ωρο. Το πρόγραμμα λαθροϋλοτομίας και το πρόγραμμα δασοπροστασίας που θα αρχίσει να εφαρμόζεται ευθύς αμέσως έχει σκοπό την 24ωρη φύλαξη του δάσους. Επίσης εκεί θα μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται, να υποβάλλουν αιτήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία θέλουν να ενημερώνονται από εκεί», ανέφερε ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Πηγή Γιακουμέλου

www.patrisnews.comΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

2 replies

 1. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ:
  Γ. Δασαρχεία – Δασονομεία – Δασοφυλακεία
  1. Τα υφιστάμενα κατά την 31-12-2010 Δασαρχεία εξακολουθούν να λειτουργούν μετά την 01-01-2011 με την ίδια τοπική αρμοδιότητα, ως οργανικές μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης και διαρθρώνονται στις υφιστάμενες κατά τον ανωτέρω χρόνο οργανικές τους μονάδες.
  2. Τα υφιστάμενα κατά την 31-12-2010 Δασονομεία εξακολουθούν να λειτουργούν και μετά την 01-01-2011 με την ίδια τοπική και καθ’ ύλην αρμοδιότητα, ως γραφεία, υπαγόμενα στα οικεία Δασαρχεία ή τις οικείες Διευθύνσεις Δασών, όπου δεν υπάρχουν Δασαρχεία.
  3. Τα υφιστάμενα κατά την 31-12-2010 Δασοφυλακεία εξακολουθούν να λειτουργούν και μετά την 01-01-2011 με την ίδια τοπική και καθ’ ύλην αρμοδιότητα, ως γραφεία, υπαγόμενα στα οικεία Δασαρχεία ή τις οικείες Διευθύνσεις Δασών, όπου δεν υπάρχουν Δασαρχεία

 2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΚΕΡΗΣ Αφήσαμ(τ)ε – επιτρέψαμ(τε) – επιδιώξαμ(τ)ε – πετύχαμ(τ)ε (δεν εννοώ το dasarxeio.com, ούτε το patrisnews) να φυλλορροήσουν τα Δασονομεία, απογυμνώσαμ(τ)ε τον Δασονόμο και τώρα τρέχουμε/τε να συμμαζέψουμε/τε τα ασυμμάζευτα…
  «Η υπηρεσία μας … Τοποθέτησε τον δασονόμο της περιοχής και δασοφύλακα…»
  Μα κες/κοι ο Δασοφύλακας ανήκει στο Δασοφυλακείο και το Δασοφυλακείο ΔΕΝ υπάγεται στο Δασονομείο, που σημαίνει ότι ο Δασοφύλακας μπορεί να δραστηριοποιείται υπηρεσιακά με την καθοδήγηση κλπ. οποιουδήποτε ανωτέρου του Δασικού Υπαλλήλου, που θα ορίσει ο Δασάρχης (ή ο Δ/ντής Δασών για Δ/νσεις χωρίς Δασαρχεία), εκτός από τον Δασονόμο, καθώς (ο Δασονόμος και ο Δασοφύλακας) υπάγονται σε διαφορετικές οργανικές μονάδες του αυτού επιπέδου, παράλληλα διαβαθμισμένες. … (Π.Δ. 139/2010 ΦΕΚ 232/27-12-2010 – άρθρο 10: Οργανικές μονάδες υπαγόμενες στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων – Γ. Δασαρχεία – Δασονομεία – Δασοφυλακεία -*-)
  <>…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: