ΠΟΓΕΔΥ: Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ

pogedy

Πραγματοποιήθηκε  στις  8/6/2016 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εθιμοτυπική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκο Αντώνογλου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών  (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ).

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Γεωτεχνικών και τα πρωτοβάθμια Σωματεία  ανέλυσαν  στο νέο Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ τα ειδικά θέματα των Γεωτεχνικών κλάδων και τις τομεακές προτεραιότητες και συζήτησαν για την από κοινού και με πνεύμα γεωτεχνικής προσέγγισης,  προσπάθεια επίλυσή τους.

Ειδικότερα στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στην κάθετη  διάρθρωση και την ενιαία δομή και λειτουργία των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και  εκφράστηκε και η κάθετη  αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων των δημόσιων Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε ιδιωτικούς φορείς, όπως πρόσφατα έγινε με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τον κτηνίατρο εκτροφής.

Τονίστηκε στο Γενικό Γραμματέα η ανάγκη να συμμετάσχει θεσμικά η ομοσπονδία,  στη διαμόρφωση του πλαισίου για αυτά τα ιδιαίτερα γεωτεχνικά ζητήματα, με κατάθεση βιώσιμων και ρεαλιστικών προτάσεων.

Επιπρόσθετα για τα θέματα των νέων οργανισμών για τα οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η συζήτηση για αλλαγές στους  νέους οργανισμούς των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και κεντρική αντίληψη του Υπουργείου (όπως διατυπώθηκε και σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΔΔ) αλλά και πάγια θέση -της ομοσπονδίας,  είναι η συγχώνευση  των υποστηρικτικών δομών και η ενίσχυση των θεματικών Γεωτεχνικών Τομέων που ασκούν και την πολιτική στον πρωτογενή τομέα.

Στις Ομάδες Εργασίας  που θα συσταθούν για το σκοπό της αξιολόγησης των δομών και την επακόλουθη αλλαγή των Προεδρικών Διαταγμάτων των Οργανισμών των Υπουργείων θα συμμετάσχουν γεωτεχνικοί εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ.

Για το θέμα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που λόγω της φιλοξενίας προσφύγων δεν θα φιλοξενήσουν εφέτος τα παιδιά των εργαζομένων και των αγροτών,  ο εκπρόσωπος της ΠΟΓΕΔΥ στην Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων (Κ.Ε.Κ.) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ και τον πρόεδρο της Κ.Ε.Κ θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για να ξεπεραστεί το πρόβλημα . Του τονίσαμε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση (με αφορμή αυτό το πρόβλημα) να «ανοίξουμε την κερκόπορτα» για να ευνοηθούν κατασκηνώσεις ιδιωτικών συμφερόντων.

Δελτίο ΤύπουΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: