Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε περιοχές της νήσου Ρόδου

apagoreusi

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. 4/2016 Δασική Απαγορευτική Διάταξη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου που αφορά απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε δυο περιοχές της νήσου Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων, κατά τις κυνηγετικές περιόδους 2016-2017 και 2017-2018,  στις παρακάτω εκτάσεις:

1. ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΙΤΣΩΝ

Εμβαδόν 589,679 στρ. που ορίζεται ως εξής: Από την παλαιά επαρχιακή οδό Μαριτσών- Παστίδας, στρίβουμε αριστερά στον χωματόδρομο που οδηγεί στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου. Διέρχεται από την θέση «Βασιλικοί», ακολουθεί τον χωματόδρομο μέχρι τη θέση «Φυλάδια», όπου συναντά την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό. Στρίβει δεξιά και φτάνει ως το κτήμα Χατζημανώλη, όπου και στρίβει αριστερά στον χωματόδρομο. Τον ακολουθεί και στρίβει δεξιά προς την μάντρα «Ζερβού». Ακολουθεί το όριο του δάσους δεξιά και 200 μέτρα εντός αυτού, μέχρι που συναντά το μονοπάτι προς Σωτήρα, στη θέση «Κρύα Βρύση». Στρίβει δεξιά προς Μαριτσά, ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο αυτόν έως την παλαιά επαρχιακή οδό Μαριτσών – Παστίδας, όπου και η αφετηρία.>

Κλικ για μεγέθυνση

.

2. ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΗΜΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εμβαδόν 3.455 στρ. που ορίζεται ως εξής: Από παραλία Τραγανού ακολουθούμε την επαρχιακή οδό προς την εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου. Την ακολουθούμε έως την περιοχή Φαληράκι. Στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση (με φωτεινούς σηματοδότες) προς Προφήτη Αμώ και προχωράμε ευθεία (δεν στρίβουμε προς την εκκλησία του Πρφ. Αμώ, πάμε ευθεία), φτάνοντας στην παραλία Μαντώματα. Από εκεί παραλιακά φτάνουμε στην αφετηρία.

Κλικ για μεγέθυνση

 

Σχετικό αρχείο:

– Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε περιοχές της νήσου Ρόδου για προστασία θηραμάτων. Δ.Α.Δ. 4/2016 (ΦΕΚ Β´ 2246)

Διαβάστε περισσότερα για: Αποφάσεις θήρας που αφορούν τα Δωδεκάνησα

dasarxeio.com

.

.

.

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: