Το βράδυ σκότωναν αγριογούρουνα και τα κουβαλούσαν με δίκυκλο μηχανάκι (φώτο)

agrioxoiroi_sakoules_kreas_

Συστηματικά κυνηγούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο αλλοδαποί στη Πελοπόννησο και τους αγριόχοιρους που σκότωναν τους μετέφεραν με δίκυκλο μηχανάκι μέσα σε σάκους. Στη συνέχεια τεμάχιζαν και τοποθετούσαν το κρέας σε καταψύκτη με σκοπό να το δώσουν (προφανώς έναντι αμοιβής) σε άλλα άτομα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου που αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες με περιοχές ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κυπαρισσίας, Μελιγαλά και Γαργαλιάνων, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες περί παράνομης θήρας αγριόχοιρου στο καρτέρι, μετάβηκαν στην περιοχή Χρυσοχωρίου όπου εντόπισαν στην αυλή σπιτιού ένα δίκυκλο μηχανάκι γεμάτο με αίματα και δίπλα ακριβώς έναν αγριόχοιρο σκοτωμένο, ο οποίος ήταν μισός μέσα σε έναν σάκο και μισός έξω από αυτόν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Κοπανακίου για την ανεύρεση του ιδιοκτήτη και όταν έφτασαν οι Αστυνομικοί εμφανίστηκε ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος ανέφερε ότι αυτός απλά μετέφερε τον αγριόχοιρο στο σπίτι του και ότι τον αγριόχοιρο τον είχε θηρεύσει ένας άλλος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής. Επίσης, ανέφερε ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν θηρεύσει μαζί παράνομα αγριόχοιρο, τον είχαν τεμαχίσει και τοποθετήσει σε τσάντες στον καταψύκτη του, τις οποίες και παρέδωσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τσάντες έφεραν καρτελάκια στα οποία αναγράφονταν ονόματα ατόμων επίσης αλβανικής καταγωγής.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σε συνεργασία με την Αστυνομία προέβηκαν σε αναζήτηση του δεύτερου δράστη αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό η ανεύρεσή του.

Υπεβλήθη όπως προβλέπεται η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα, ενώ κατασχέθηκαν το δίκυκλο μηχανάκι, ο παράνομα θηρευμένος αγριόχοιρος και οι τσάντες με το κρέας αγριόχοιρου, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κυπαρισσίας για την αυτόφωρη διαδικασία.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: