Δασαρχείο Κιλκίς: Εξιχνίαση σοβαρής υπόθεσης λαθροϋλοτομίας

ylotomies_paranomes_kilkis

Με συντονισμένες ενέργειες και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο το Δασαρχείο Κιλκίς σε συνεργασία με την θηροφυλακή, στις 16 Ιουλίου ημέρα Σάββατο το μεσημέρι εντόπισε μεγάλη υπόθεση λαθροϋλοτομίας και συνέλαβε τους 2 δράστες ημεδαπούς στην περιοχή του όρους Μπέλλες.

Έγινε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, συνολικά 30 χ.κ.μ. καυσόξυλα οξιάς, ενώ σημαντική ποσότητα ξυλείας φυγαδεύτηκε κατά διαστήματα από τους ίδιους, ή και άλλους συνεργάτες τους. Εναντίον των παρανομούντων υποβλήθηκε μήνυση στην Εισαγγελία, ενώ θα επιβληθούν πρόστιμα στο δεκαπλάσιο της τιμής του πίνακα διατίμησης γιατί είναι υπότροποι.

Με την ευκαιρία αυτή το Δασαρχείο Κιλκίς ενημερώνει όλους τους κατοίκους ότι η προστασία των Δασών είναι υπόθεση όλων μας, γιατί δεν ανήκουν σε μας αλλά τα δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Όσοι προβαίνουν σε παράνομες υλοτομικές πράξεις και όσοι αποδέχονται τα παρανόμως υλοτομηθέντα προϊόντα τιμωρούνται βάσει της Δασικής νομοθεσίας πέρα από τις κατασχέσεις των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν (αλυσοπρίονα, οχήματα) και με διοικητικό πρόστιμο ύψους πενταπλάσιου της τιμής του πίνακα διατίμησης των δασικών προϊόντων.

Δασαρχείο Κιλκίς

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: