Σύλληψη για παράνομη τοποθέτηση παγίδων. Εντοπίστηκε ζωντανός, παγιδευμένος λαγός

AKOKD AUTOKINITO PAGIDES

Σήμερα, έγινε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό σύλληψης ατόμου για παράνομη τοποθέτηση παγίδων από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Α´ Κυνηγετική  Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α´ ΚΟΚΔ).

Πιο συγκεκριμένα στις 28-7-2016 και περί ώρα 08:30, στην περιοχή Κούπα Ιεράπετρας, η ομοσπονδιακή θηροφυλακή Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Ιεράπετρας, Αγ. Νικολάου και Νεάπολης, αφού αξιοποίησε σχετικές καταγγελίες, προέβη στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο είχε στήσει μεταλλικές παγίδες (κλουβιά) για τη σύλληψη θηραμάτων.

Από τις 4 παγίδες που βρεθήκαν μέσα σε αγροτική έκταση ιδιοκτησίας του, οι 3 ήταν σε λειτουργία και στη μια υπήρχε ένας ζωντανός λαγός, παγιδευμένος. Οι θηροφύλακες παρέμειναν και παρακολούθησαν τον χώρο έως ότου εμφανίστηκε το εν λόγω άτομο και το συνέλαβαν την ώρα που πήγε να πάρει την παγίδα με τον λαγό.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της αγροικίας του, η οποία βρίσκεται μέσα στην αγροτική έκταση, βρέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, νόμιμα δηλωμένο και 22 πλήρη φυσίγγια. Σε ερώτηση των θηροφυλάκων εάν είχε άλλο όπλο, απάντησε καταφατικά και παρουσίασε μια κυνηγετική καραμπίνα μέσα σε θήκη, δηλωμένη και αυτή, η οποία όμως κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δε φέρει τον μειωτήρα.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν και το συγκεκριμένο άτομο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου θα του ορισθεί τακτική δικάσιμος. Ο λαγός απελευθερώθηκε στο καταφύγιο του φράγματος Μπραμιανών.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 λήγει και τυπικά το κυνηγετικό έτος 2015-2016 και ξεκινάει από 1 Αυγούστου το νέο κυνηγετικό έτος 2016-2017. Παρακολουθώντας την κυνηγετική επικαιρότητα μέσα από τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις των κυνηγετικών οργανώσεων, διαπιστώνουμε ότι, κατά το τελευταίο κυνηγετικό έτος, όσο αφορά τα περιστατικά λαθροθηρίας, δυο είναι οι περιοχές όπου κατεγράφησαν οι περισσότερες συλλήψεις: οι συλλήψεις για νυχτερινή λαθροθηρία αγριόχοιρων σε περιοχές της Πελοποννήσου και οι συλλήψεις για λαθροθηρία λαγού σε περιοχές της Κρήτης, είτε με την χρήση παγίδων είτε με παράνομο κυνήγι κατά τις βραδινές ώρες.

Τα περιστατικά αυτά έγιναν γνωστά και οι λαθροθήρες οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη εξαιτίας της οργανωμένης, συστηματικής και συχνά επικίνδυνης προσπάθειας που καταβάλλουν οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων της Πελοποννήσου και της Κρήτης για την προστασία της άγριας πανίδας.

.

.

.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: