Συνελήφθη στο καρτέρι για αγριογούρουνα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο

Ένα ακόμα περιστατικό σύλληψης λαθροθήρα στη Πελοπόννησο έγινε γνωστό σήμερα από ανακοίνωση της Γ´ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ ΚΟΠ).

Πιο συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 και ώρα 22:30, ιδιωτικός φύλακας θήρας της Γ´ ΚΟΠ εντόπισε στην περιοχή Κοντόσταυλο Κορινθίας, σε χωράφι με σταφίδες, ένα άτομο να κάθεται καρτέρι για αγριογούρουνα μέσα από το ΙΧ αγροτικό του αυτοκίνητο.

Στον έλεγχο που ακολούθησε μέσα στο αγροτικό όχημα βρέθηκε ένα μονόκανο κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης, με φυσίγγι εντός της θαλάμης καθώς επίσης και εννέα (9) φυσίγγια.

Kατασχέθηκαν το αγροτικό αυτοκίνητο, το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια, όπως προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία, και υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στην αρμόδια δασική υπηρεσία.

Συλλήψεων συνέχεια…

Τα περιστατικά λαθροθηρίας, όμως, στην Πελοπόννησο έχουν και συνέχεια. Με νεότερη ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 ιδιωτικοί φύλακες θήρας της Γ´ ΚΟΠ, «αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ εντόπισαν στην περιοχή Κλειτορίας Καλαβρύτων και ώρα 02:30 να κινείται όχημα από το οποίο γινόταν χρήση προβολέα μεγάλης ισχύος.

»Την ίδια στιγμή, ένα δεύτερο όχημα, χωρίς φώτα, εκινήτο στην περιοχή επί της επαρχιακής οδού Κλειτορίας-Τρίπολης λειτουργώντας πιθανόν ως προπομπός – τσιλιαδόρος του οχήματος με τον προβολέα.

»Φτάνοντας το όχημα με τον προβολέα στην θέση που βρίσκονταν οι θηροφύλακες του έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο, το οποίο μόλις σταμάτησε σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από τους θηροφύλακες, άνοιξε η πίσω πόρτα του οχήματος και ένα άτομο άγνωστων στοιχείων τράπηκε σε φυγή κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο στα χέρια του και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι.

»Το δε δεύτερο όχημα μόλις αντιλήφθηκε το σήμα των θηροφυλάκων ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο χωρίς φώτα, γεγονός που επιβεβαίωσε την αντίληψη των θηροφυλάκων για την δράση του.

»Μέσα στο όχημα που σταμάτησε για έλεγχο υπήρχαν δύο άτομα ενώ βρέθηκε στον αναπτήρα του αυτοκινήτου συνδεδεμένος ο προβολέας που χρησιμοποιούσαν πριν από λίγο, τον οποίο αρνήθηκαν να παραδώσουν και στην συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο.

»Αμέσως μετά οι θηροφύλακες προσπάθησαν να εντοπίσουν το άτομο που διέφυγε πεζό και ακολουθώντας την πορεία του βρήκαν αρκετά μέτρα πιο κάτω ένα κινητό τηλέφωνο πεσμένο στο έδαφος. Το κινητό τηλέφωνο άρχισε να”χτυπά” και στην οθόνη του εμφανιζόταν το όνομα ενός από των δύο ατόμων που είχαν ήδη ελεγχθεί, ο οποίος συνέχιζε επίμονα να το καλεί προφανώς από την αγωνία του για να επικοινωνήσει με το άτομο που διέφυγε.

»Οι θηροφύλακες μετέβηκαν στο Α.Τ. Κλειτορίας όπου ανέφεραν το συμβάν ενώ κατόπιν ενημέρωσης και σχετικής εντολής της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Καλαβρύτων το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας.

»Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα στο αρμόδιο Δασαρχείο Καλαβρύτων καθώς επίσης παραδόθηκε το κατασχεμένο κινητό τηλέφωνο συνοδεύοντας ως πειστήριο την σχετική δικογραφία και η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης».

.

..

.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: