Οι συλλήψεις παράνομων κυνηγών στη Πελοπόννησο συνεχίζονται…

thirofylakes_karampina

Τα περιστατικά σύλληψης λαθροθηρών στη Πελοπόννησο που κυνηγούν παράνομα αγριόχοιρους δεν έχουν σταματημό. Σχεδόν, κάθε εβδομάδα τους τελευταίους μήνες, οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων της περιοχής οδηγούν τους δράστες τουλάχιστον 1-2 υποθέσεων στη δικαιοσύνη. 

Από σημερινή ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ ΚΟΠ) μαθαίνουμε ότι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, τρεις θηροφύλακες αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα αγριόχοιρου το βράδυ στο καρτέρι, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ηραία Αρκαδίας και ύστερα από παρακολούθηση εντόπισαν ένα άτομο να κάνει χρήση προβολέα φωτίζοντας τα γύρω χωράφια.

Ακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις του και δίχως να γίνουν αντιληπτοί πλησίασαν την περιοχή όπου αφού εντόπισαν τον δράστη διαπίστωσαν ότι εκείνος επέστρεφε στο αγροτικό του όχημα στο οποίο επιβιβάσθηκε και αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το χωριό του. Λίγο πριν φτάσει στην οικία του, οι θηροφύλακες σταμάτησαν το αγροτικό όχημα για έλεγχο μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα στην οποία ήταν προσαρτημένος προβολέας καθώς επίσης και πέντε φυσίγγια κατάλληλα για την θήρα αγριόχοιρου.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Τριπόλεως στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του καθώς επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, ο προβολέας, τα φυσίγγια, το αγροτικό όχημα και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος με εντολή του Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Τριπόλεως, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο.

Δυο ημέρες πριν, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, σε παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή Κοντόσταυλο Κορινθίας εντοπίστηκε ένα άτομο να κάθεται καρτέρι για αγριογούρουνα μέσα από το ΙΧ αγροτικό του αυτοκίνητο. Και στην περίπτωση αυτή, κατασχέθηκαν το αγροτικό αυτοκίνητο, το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια (δείτε ΕΔΩ).

.

.

.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: