Φωτογραφικό ταξίδι στην Καράβα και τον Τύμπανο

Αγαπητοί επισκέπτες του dasarxeio.com, ονομάζομαι Αθανασίου Αθανάσιος και ασχολούμε με την φωτογραφία ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια.

Στην τελευταία εξόρμηση που έκανα στα βουνά Τύμπανος και Καραβούλα που οι κορυφές τους βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρία απο το χωριό Δρακότρυπα Καρδίτσας-απο το οποίο και κατάγομαι- τράβηξα κάποιες φωτογραφίες και δημιούργησα ένα video.

Φωτογραφίες με αλπικό χαρακτήρα αφού βρισκόμαστε στην εξωδασική ζώνη.

Φωτογραφίες από τον Τύμπανο και την Καράβα, από δάση ελάτης στα χαμηλώτερα υψόμετρα, τρείς φωτογραφίες από κόκκινους κρίνους με επιστημονική ονομασία Lilium chalcedonicum L., διάφορα άλλα φυτικά είδη με ιδιαίτερη ομορφιά, φωτογραφίες από τεράστιες ρίζες δέντρων, μια φωτογραφία με άλογα σε αλπικό λιβάδι κτλ.

Για τέλεια ανάλυση στο video πηγαίνετε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις και πατήστε Quality(Ποιότητα) 720p HD.

Πληροφορίες για τον κόκκινο κρίνο( Lilium chalcedonicum L.):

Το επιστημονικό του όνομα είναι Lilium chalcedonicum. Προέρχεται από το Χαλκηδόνιο (βουνό της Θεσσαλίας). Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό. Έχει φύλλα λογχοειδή με τα οποία καλύπτει όλο το βλαστό του. Έχει μέχρι 7 άνθη. Τα άνθη του, που φυτρώνουν στην κορυφή του βλαστού, έχουν διάμετρο 4-6 εκ. Τα πέταλά του έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Το λίλιουμ ανθίζει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Άλλες ονομασίες του είναι: ¨Τουρκοπούλα¨, ¨Φαναράκι¨, ¨κόκκινος κρίνος¨. Μάλλον πρόκειται για το αρχαίο «κρίνον το πορφυρούν», που αναφέρει ο Θεόφραστος. Ευδοκιμεί από την Πελοπόννησο ως τη Βόρεια Ελλάδα και τη νότια Αλβανία.

.

.

.



ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: