Φλας στο παρελθόν: «ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΞΩΡΜΗΣΑΝ ΧΘΕΣ»

eleutheria_1966

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ελευθερία”, πριν 50 ακριβώς χρόνια, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 1966, μια μέρα μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 1966-1967. Διαβάστε για τις υποχρεωτικές ταυτότητες των κυνηγετικών σκυλιών, τις γυναίκες κυνηγούς και το σχετικά μεγάλο ποσοστό νέων κυνηγών. Σκεφτείτε ότι έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε. 

eleutheria_1966_4

Από χθες, στην ύπαιθρο της Ελλάδος αντηχούν τα «μπουμ» και τα «μπαμ. Οι κυνηγοί εξόρμησαν. Και εφέτος είναι περισσότεροι από 30.000 χιλιάδες.

Το εφετινό κυνήγι παρουσιάζει μερικές καινοτομίες. Ιδού μερικές:

– Όλα τα σκυλιά πρέπει να έχουν… ταυτότητα. Σύμφωνα με τελευταία διαταγή του υπουργείου Γεωργίας, κανένα κυνηγετικό σκυλί δεν πρέπει να κυκλοφορεί χωρίς την ταυτότητα του που εκτός από το όνομα του φέρει και την φωτογραφία του.

– Στο εφετινό κυνήγι θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 5.000 νέοι κυνηγοί. Ακόμα έχουν πάρει άδεια κυνηγιού περισσότεροι από 3.000 νεαροί.

– Και οι γυναίκες όμως δεν πάνε πίσω. Περίπου 150 κυνηγοί γυναίκες θα κάνουν εφέτος την εμφάνισή τους. Απ΄ αυτές, σύμφωνα με στοιχεία των διαφόρων κυνηγετικών συλλόγων, ένα 60% είναι ηλικίας κάτω των 28 χρονών.

– Στους κυνηγότοπους εφέτος θα κάνουν την εμφάνισή τους περισσότερα από 500 νέα κυνηγόσκυλα. Απ’ αυτά τα 250 περίπου έχουν έλθει από την Ευρώπη και η αξία τους, με τους πιο μέτριους υπολογισμούς ξεπερνά τα δυο εκατομμύρια δραχμές. Τα υπόλοιπα προέρχονται από διάφορες άλλες χώρες του κόσμου με την ίδια αξία.

– Στην εφετινή εξόσμηση θα λάβουν μέρος – έχουν ζητηθεί άδειες – περισσότεροι από 1500 αλλοδαποί, διπλωματικοί υπάλληλοι και 4 πρεσβευτές.

 

Επιμέλεια: dasarxeio.com

rithmiseis_thiras_2016_17ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: