Δ. Δ. Λάρισας: Παράταση προθεσμίας εγγραφής στα Περιφερειακά Μητρώα “Φορέων Εκμετάλλευσης” και “Εμπόρων”

tok tok

→ Παράταση προθεσμίας για την υποβολής αίτησης εγγραφής στα Περιφερειακά Μητρώα “Φορέων Εκμετάλλευσης” και “Εμπόρων” του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ξυλείας στην Ελλάδα.
→ Στόχος του Κανονισμού η μείωση της παράνομης υλοτομίας με την εξασφάλιση ότι δεν μπορεί να πωλείται καμία παράνομη ξυλεία ούτε κανένα προϊόν παράνομης ξυλείας.
→ Διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ σε όσους υπόχρεους δεν εγγραφούν εγκαίρως.
→ 69 εγγραφές στο Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης και 187 στο Μητρώο Εμπόρων έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από την Διεύθυνση Δασών ν. Λάρισας

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 η προβλεπόμενη από την νομοθεσία  προθεσμία για την υποβολή αίτησης, από τους υπόχρεους εγγραφής στο  Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης και στο Περιφερειακό  Μητρώο  Εμπόρων.  Έτσι κάθε υπόχρεος που έχει  έδρα  στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οφείλει να υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Δασών Λάρισας (Σωκράτους 103) προκειμένου να εγγραφεί εγκαίρως στο κατά περίπτωση Μητρώο.

Για την μη υποβολή αίτησης  εγγραφής των υπόχρεων (Φορέων Εκμετάλλευσης ή Εμπόρων) στα αντίστοιχα Μητρώα εντός της ορισθείσας προθεσμίας προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους επτακοσίων (700) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα ενώ χρηματικές ποινές επιβάλλονται και σε κάθε περίπτωση μη εφαρμογής της.

Υπόχρεοι εγγραφής

Υπενθυμίζεται ότι ως Φορείς Εκμετάλλευσης της χώρας μας και της Ε.Ε. είναι όλοι εκείνοι οι φορείς που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ε.Ε. για πρώτη φορά, και σε αυτή την κατηγορία δύναται να ανήκουν τα Δασαρχεία ή οι Δ/νσεις Δασών άνευ δασαρχείων της χώρας μας, που διαθέτουν τέτοια υλοτομημένη ξυλεία της περιφέρειας δικαιοδοσίας τους στην αγορά, οι ιδιώτες δασοκτήμονες, οι ιδιοκτήτες μη δημοσίων δασών (όπως ΟΤΑ, Μονές, κ.λ.π.). Στο Μητρώο των Φορέων Εκμετάλλευσης καταγράφονται επίσης και οι Δασικοί Συνεταιρισμοί που για πρώτη φορά διαθέτουν ξυλεία στην αγορά.

Αντίστοιχα στο Περιφερειακό Μητρώο Εμπόρων εγγράφονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο εμπορικής δραστηριότητας στην εσωτερική αγορά που πραγματοποιούν αγοραπωλησίες ξυλείας ή προϊόντων ξυλείας που έχουν ήδη διατεθεί στην εσωτερική αγορά και οι εμπορικές, εισαγωγικές επιχειρήσεις που εισάγουν από τρίτες χώρες και συνεπώς διαθέτουν για πρώτη φορά ξυλεία ή προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ε.Ε. ανήκουν στην κατηγορία των Φορέων Εκμετάλλευσης και θα πρέπει να είναι καταχωρημένοι στο εν λόγω Μητρώο.

Από την Διεύθυνση Δασών Λάρισας υπογραμμίζεται η ανάγκη οι υπόχρεοι εγγραφής να φροντίσουν εγκαίρως για την διαδικασία εγγραφής ώστε να αποφύγουν την επιβολή του προστίμου των 700 ευρώ. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη αλλά απαιτεί την φυσική παρουσία των υπόχρεων στα γραφεία της διεύθυνσης ώστε να υποβληθεί η σχετική αίτηση. Οι υπόχρεοι μπορούν να ενημερώνονται – επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την Διεύθυνση Δασών Λάρισας.

Αρμόδιοι υπάλληλοι για πληροφορίες:
Ζιαζιά  Άννα  τηλ. 2410554671
Γαλάτος  Αριστοκλής τηλ. 2410554667

Διεύθυνση Δασών ΛάρισαςΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: