Χαμηλές τιμές φέτος στα καυσόξυλα λόγω του περσινού θερμού χειμώνα

moularia xuleia kausoxula

Δύσκολη αναμένεται η φετινή χρονιά για τους υλοτόμους της Πέλλας, καθώς όπως υποστηρίζει o πρόεδρος του Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίας Φωτεινής, Τεχοβίτης Λεωνίδας λόγω του περσινού θερμού χειμώνα διαθέτουν ακόμη αποθέματα οι έμποροι με αποτέλεσμα η τιμή πώλησης των ξύλων να είναι χαμηλή σε σχέση με άλλες χρονιές.

Φέτος έχουν κοπεί 6.500 χωρικά στην περιοχή Λειβαδίτσι-Τοβαρίτσι, και η τιμή πώλησης στους εμπόρους θα κυμανθεί στην χαμηλή τιμή των 22-26 ευρώ το χωρικό, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, o πρόεδρος του Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Εργασίας Αγίας Φωτεινής, Τεχοβίτης Λεωνίδας.

Ο υλοτόμος Στρέμπλης Πέτρος, από την Αγία Φωτεινή Πέλλας εξηγεί ότι κάθε συνεταιρισμός πρέπει να έχει 25 άτομα, τώρα ισχύει κάθε συνεταιρισμός να έχει 15 άτομα. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία, κάθε συνεταιρισμός έκοψε φέτος 80 χωρικά (1 χωρικό αντιστοιχεί σε μισό τόνο) το άτομο και τα 60 τα πωλούν οι υλοτόμοι και τα 20 τα δεσμεύει το δασαρχείο.

Ο ίδιος ασχολείται αποκλειστικά με την υλοτομία πολλά χρόνια παρά τους κινδύνους και το 50% των κατοίκων του χωριού ασχολείται με την υλοτομία. Ο κ. Στρέμπλης ανέφερε ότι πέρσι τα ξύλα τα πούλησαν 35 ευρώ το χωρικό και φέτος θα πουληθεί 30 ευρώ το χωρικό αφού γίνονται πολλές εισαγωγές από τη Βουλγαρία.

Σημαντική είναι επίσης η πρωτοβουλία να δοθεί μεγάλο ποσοστό ξυλείας σε πολύτεκνες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

www.makthes.grΚατηγορίεςΔασικά προϊόντα, Υδατικοί πόροι

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: