Πόλος έλξης των επισκεπτών της 81ης ΔΕΘ αναμένεται να αποτελέσει το Δασικό Περίπτερο

dasiko_periptero_deth_

Το Δασικό Περίπτερο της 81ης ΔΕΘ θα λειτουργήσει και φέτος, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για την μεταφορά των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, οι οποίες διατίθενται σχεδόν αποκλειστικά για την ενοικίαση του χώρου.

Το Περίπτερο όπως κάθε φορά θα λειτουργήσει με την οργάνωση και στελέχωσή του από υπαλλήλους του Δασαρχείου Θεσ/νίκης, οι οποίοι με προσωπική εργασία και πολλές φορές δημιουργώντας με ίδια μέσα, δούλεψαν πυρετωδώς και με ενθουσιασμό, προσδοκώντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η παρουσία του Δασαρχείου Θεσ/νίκης φέτος επικεντρώνεται σε δύο άξονες. Ο ένας περιλαμβάνει την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σε θέματα περιβάλλοντος και η επαφή τους με το Δάσος, δημιουργώντας στο Περίπτερο ένα μίνι δασύλλιο και ταυτόχρονα θα δίνει έμφαση στο υδάτινο στοιχείο μέσα από μια κατασκευή έκπληξη.

Ο άλλος άξονας προσανατολίζεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Εδώ και 3 χρόνια περίπου το Δασαρχείο Θεσ/νίκης δίνει προτεραιότητα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μικρούς μαθητές. Για το λόγο αυτό έχει συγκροτηθεί ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από υπαλλήλους της Υπηρεσίας και η οποία ήδη έχει επισκεφθεί αλλά και ξεναγήσει στο Περιαστικό Δάσος Θεσ/νίκης μαθητές και δασκάλους από περίπου 30 σχολικές μονάδες της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά στο Δασικό Περίπτερο θα υποδεχόμαστε τους μικρούς επισκέπτες μας, παρουσιάζοντάς τους σε θεματικές ενότητες και με οπτικοακουστικό υλικό, τις δραστηριότητες της Δασικής Υπηρεσίας, την χλωρίδα, την πανίδα και δασικά τοπία της περιοχής μας αλλά και γενικότερα των ελληνικών δασών.

Δασαρχείο Θεσσαλονίκης

dasiko_periptero_dethΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: