Ρυθμίσεις θήρας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής τους

Το παράνομο κυνήγι στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και στη γειτονική λίμνη Προκόπου καταγγέλλουν φορείς της Δ. Ελλάδας και η Ορνιθολογική Εταιρεία.

Με απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Τσιρώνη, απαγορεύεται για δύο (2) έτη, το κυνήγι όλων των θηραμάτων στην περιοχή που ορίζεται από τις ζώνες Α, ΑΒ1, ΑΒ2, Α1, Β1 σύμφωνα με το άρθρο 4 της με αριθ. 12365/29-4-2009 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 159/Δ/29-4-2009) «Χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής ως Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς».

Να σημειώσουμε εδώ ότι πρόκειται ουσιαστικά για παράταση της απαγόρευσης μιας και τα τελευταία χρόνια, με ετήσιες αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, απαγορεύεται το κυνήγι στην συγκεκριμένη περιοχή. Βέβαια, παρά την απαγόρευση, φορείς της Δ. Ελλάδας και η Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν κατά το παρελθόν προβεί σε καταγγελίες  για εκτεταμένη λαθροθηρία στην λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.

Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. 143542/2086/9.8.2016 «Ρυθμίσεις θήρας στη λιμνοθάλασσα Κoτυχίου, του δάσους Στροφιλιάς και της ευρύτερης περιοχής τους  (ΦΕΚ Β΄2836)

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: