Καθυστερούν οι πληρωμές για τη Δάσωση Γεωργικών Γαιών

acacia_fiteia

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, 14/09, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ανειλημμένων υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς τους αγρότες-επενδυτές.

Το Υπουργείο ερωτάται αν σκοπεύει να βάλει σε τροχιά πληρωμών το Αγροπεριβαλλοντικό Μέτρο της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών των 2080/92 ΕΚ και 1257/99 ΕΚ, του οικονομικού έτους 2015. Επίσης για το ποια χρονική περίοδο θεωρείται ότι θα είναι εφικτή η υλοποίηση των πληρωμών αυτών.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση των πληρωμών του Μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές των ανειλημμένων υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς τους αγρότες-επενδυτές. Η αναλγησία αυτή, δυστυχώς, έχει συμπεριλάβει και τις επενδύσεις των αγροτών της περιοχής Έβρου. Σας αναφέρω, ότι πλέον σε καθημερινή βάση γινόμαστε αποδέκτες ερωτημάτων σχετικά με τις πληρωμές. Οι αγρότες στις αρχές κάθε έτους και νωρίτερα την άνοιξη, πληρώνονταν για το προηγούμενο έτος. Όμως φέτος, έχουν πληθύνει οι φωνές που αναζητούν κάποιες απαντήσεις στην εν λόγω σημαντική καθυστέρηση. Εάν αναλογιστούμε την κακή καλλιεργητική περίοδο που διανύσαμε σε αποδόσεις και εμπορικές τιμές προϊόντων, στην πλειονότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων τίθεται άμεσο θέμα επιβίωσης και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας. Τα χρήματα που αναμένουν οι παραγωγοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εσόδων τους, τα οποία λείπουν από τον εκάστοτε οικογενειακό προγραμματισμό με ότι συνέπειες επιφέρει.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Σκοπεύετε να βάλετε σε τροχιά πληρωμών το Αγροπεριβαλλοντικό Μέτρο της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών των 2080/92 ΕΚ και 1257/99 ΕΚ, του οικονομικού έτους 2015;
  2. Μπορείτε να μας ενημερώσετε την χρονική περίοδο που θεωρείται ότι θα είναι εφικτή η υλοποίηση των πληρωμών αυτών;


ΚατηγορίεςΔάσωση Γεωργικών Γαιών

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: