Επίθεση σε δασολόγο εν ώρα υπηρεσίας

logo dasikis

Επίθεση σωματική και λεκτική από Πρόεδρο κυνηγετικού συλλόγου, εν ώρα υπηρεσίας, δέχθηκε δασολόγος του οικείου δασαρχείου, για το λόγο ότι υπό την ιδιότητά του ως ορισμένου μέλους της αρμόδιας επιτροπής για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του εν λόγω κυνηγετικού συλλόγου, εισηγήθηκε τη μη έγκρισή του λόγω πολλαπλών πλημμελειών και παραλείψεων που αρμοδίως διαπίστωσε σε αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δασικός υπάλληλος δέχθηκε επίθεση, αρχικά, έξω από το κτίριο του δασαρχείου κατά την πρωινή προσέλευση του. Στη συνέχεια, η ένταση μεταφέρθηκε εντός του δασαρχείου, όπου ο δασολόγος κάλεσε την αστυνομία την ώρα του περιστατικού, οπότε και  συνελήφθη ο επιτεθείς Πρόεδρος με τη διαδικασία του αυτοφώρου και η υπόθεση θ΄ ακολουθήσει την οδό της δικαιοσύνης.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ηθικά και επαγγελματικά απαράδεκτο περιστατικό, που αμαυρώνει την εύρυθμη λειτουργία της δασικής υπηρεσίας και δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλους. Ξεπερνώντας τις αρχικές επιφυλάξεις μας, αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία των στοιχείων που εξειδικεύουν την υπόθεση και με απόλυτο σεβασμό στη σχετική δικαστική πορεία της που έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, καθώς κρίνουμε ότι γεγονότα σαν αυτό συνιστούν «αγκάθι» στην τρέχουσα πραγματικότητα του δασικού κλάδου, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ένα ασφυκτικό και ζοφερό κλίμα εργασίας για αρκετούς δασικούς υπαλλήλους. Το περιστατικό αυτό δυστυχώς απηχεί και άλλα παρόμοια που μολονότι συμβαίνουν στην πράξη, προσβάλλοντας και αδικώντας κατάφωρα το δασικό προσωπικό που υπηρετεί με υπευθυνότητα, εργατικότητα και ευσυνειδησία τα καθήκοντά του, οι οικονομικές, ψυχολογικές και επαγγελματικές πιέσεις που ασκούνται ατονούν κάθε απόπειρα καταγγελίας παρόμοιων συμπεριφορών και υπεράσπισης των θέσεων εκείνων που προσβάλλονται από αυτές. Πέρα δε από την ψυχολογική βία και το φόβο που προσβάλλουν καίρια την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική υπόσταση των θιγομένων υπαλλήλων από τα περιστατικά αυτά, εξ ίσου σοβαρή και δυσβάσταχτη είναι και η προσωπική οικονομική επιβάρυνσή τους καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη εξασφάλισης των συχνά υπέρογκων εξόδων της σχετικής δικαστικής διαδικασίας, γεγονός που συνιστά έναν ακόμα σοβαρό παράγοντα αποτροπής τους από την καταγγελία παρόμοιων παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών.

Επειδή όμως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» κι αν τελικά επιθυμούμε ν΄ αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, είναι καλό να μιλάμε και να υπηρετούμε το δίκαιο και το σωστό, όσο βαρύ κι αν φαίνεται το τίμημα.

dasarxeio.comΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: