Συνελήφθη πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου για…λαθροθηρία

Ακόμη μια σημαντική επιτυχία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου. Οι Θηροφύλακές της συνέλαβαν τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας και άλλα δυο μέλη για λαθροθηρία. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν  7 σκοτωμένοι λαγοί.

lagoi_opla

Ενα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, από την πλευρά της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης θήρας λαγών. Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει καλά καλά το κυνήγι και από την πρώτη κιόλας μέρα οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες στη Σητεία…έβγαλαν λαγό. Και για την ακρίβεια λαγούς. Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά επτά λαγούς έκρυβαν τρεις κυνηγοί στα σακούλια τους οι οποίοι όμως δεν πρόλαβαν να χαρούν τη λεία τους γιατί έπεσαν πάνω σε έλεγχο.

Μετά από πληροφορίες που είχε η θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου ότι στην περιοχή Χαμέτουλο Ζήρου Σητείας ασκείται παράνομη θήρα, χθες 17 Σεπτεμβρίου και ενώ οι θηροφύλακες της περιπολούσαν στην περιοχή για επιβεβαίωση των καταγγελιών, με την βοήθεια των θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκαν 3 άτομα να θηρεύουν λαγούς.

Μετά από παρακολούθηση 6 ωρών διαπιστώθηκε ότι οι δυο κρατούσαν όπλα. Σύμφωνα με το www.neakriti.gr, όταν πήγαν στο αυτοκίνητο τους, τους ζητήθηκε να γίνει έλεγχος όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας είναι ο πρόεδρος του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου και οι άλλοι δυο μέλη του.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 7 λαγοί σκοτωμένοι, δυο καραμπίνες, δύο φυσιγγιοθήκες, και 48 πλήρη φυσίγγια καθώς και τρεις κυνηγετικοί σάκοι.

Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για την αυτόφωρη διαδικασία, όπου τους ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Οκτωβρίου 2016. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο νόμος ορίζει ένα λαγό κατά άτομο στην κάθε έξοδο, και ισχύει για όλους, άρα και για τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του κάθε Κυνηγετικού Συλλόγου.

Πληροφορίες: www.neakriti.gr (Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης)


Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία δυο χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Σητείας απασχόλησε πολλές φορές την κυνηγετική επικαιρότητα. Είτε για περιστατικά λαθροθηρίας λαγών (ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ), είτε για την νομιμότητα του περιφραγμένου εκπαιδευτηρίου κυνηγετικών σκύλων που διατηρεί ο Κ.Σ. Σητείας (ΕΔΩ και ΕΔΩ) είτε για την τιμή έκδοσης των αδειών θήρας του Κ.Σ. Σητείας λόγω της υψηλής έκτακτης εισφοράς (η τοπική άδεια κοστίζει φέτος 150 ευρώ, όταν στην μεγάλη πλειοψηφία των Κ.Σ. η τιμή της κυμαίνεται μεταξύ 100-125 ευρώ).

.

.

 

.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: