Πάνω από κάθε προσδοκία η επισκεψιμότητα στο Δασικό Περίπτερο της 81ης ΔΕΘ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η 81η ΔΕΘ ανήκει στο παρελθόν. Ο απολογισμός είναι πολύ παραπάνω από θετικός. Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Θεσ/νίκης, το Δασικό Περίπτερο επισκέφθηκαν 2.083 επισκέπτες. Από αυτούς το 35% περίπου ήταν άνδρες, το 25% περίπου ήταν γυναίκες και το 45% περίπου ήταν παιδιά, για τα οποία υπήρχε και ειδική περιοχή όπου παρακολουθούσαν βίντεο με δασικά τοπία, την ελληνική χλωρίδα και πανίδα. Στη συνέχεια όσα ήθελαν ζωγράφιζαν και αποτύπωναν τις εντυπώσεις τους για το Δάσος σε ζωγραφιές, που τις αναρτούσαν σε ειδικές για τη περίσταση θέσεις. Είναι γεγονός ότι η παιδική «γωνιά» προσέλκυσε και ….«πιο μεγάλα παιδιά» που, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αλήθεια, παρακολουθούσαν κι αυτοί τόσο το βίντεο όσο και τις ζωγραφιές των παιδιών.

Φέτος και μετά από πολλά χρόνια στο Δασικό Περίπτερο υποδεχτήκαμε και τον αρμόδιο Αν Υπουργό Περιβάλλοντος. Ο κος Τσιρώνης αφού περιηγήθηκε στο Δασικό Περίπτερο είχε μακρά συνομιλία με τον Δ/ντη Συντονισμού της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κο Αϊναλή, τον Δ/ντη Δασών Ν. Θεσ/νίκης κου Αναστασίου, και φυσικά με την Δασάρχη Θεσ/νίκης κα Αγγελίδου. Αποχώρησε μετά από μία ώρα παρουσίας του στο περίπτερο, εμφανώς ικανοποιημένος και θετικά έκπληκτος από την προσπάθειά μας. Ευχόμαστε να τον δούμε και του χρόνου σε ένα πιο αναβαθμισμένο περίπτερο, προσδοκώντας από αυτόν την ανάλογη χρηματοδότηση.

fot1

Μετά από 18 χρόνια λειτουργίας της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (πρώην Κρατικής Περιφέρειας), το Δασικό Περίπτερο επισκέφθηκε για πρώτη φορά φέτος και ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Ο κος Φραγκισκάκης αφού περιηγήθηκε στο περίπτερο, ενημερώθηκε για την οργάνωση και λειτουργία του και αφού συνομίλησε με όλους τους συναδέλφους, αποχώρησε φανερά ικανοποιημένος, υποσχόμενος ότι θα στηρίξει την προσπάθειά μας.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στο Δασικό Περίπτερο και τον κο Πέτρο Κακούρο από τον Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (Ε.Κ.Β.Υ.) και Συντονιστή του Προγράμματος NATURA LIFE. Με τον κο Κακούρο συζητήσαμε τις προοπτικές που μας δίνονται, αξιοποιώντας την εμπειρία του και τις συμβουλές του, προκειμένου να βελτιώσουμε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που εφαρμόζουμε στο Δασαρχείο Θεσ/νίκης εδώ και 2 χρόνια.

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τα παιδιά, τους πιο αυστηρούς κριτές. Ελπίζουμε να πέρασαν όλοι καλά και δημιουργικά. Τους περιμένουμε και του χρόνου. Από τώρα ετοιμαζόμαστε για την 82η ΔΕΘ.

Κώστας Κατσούδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: