Βιολογική καταπολέμηση της ασθένειας του έλκους της καστανιάς στον καστανεώνα Αγιάσου

http://www.emprosnet.gr

Φωτογραφία: http://www.emprosnet.gr

Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου ανακοινώνει ότι ξεκίνησε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η τοποθέτηση μυκητικών εμβολίων στον καστανεώνα Αγιάσου, με σκοπό την βιολογική καταπολέμηση της ασθένειας του έλκους της καστανιάς.

Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εκτός Τέταρτης, Σαββάτου & Κυριακής και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν έως δύο μήνες.

To έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ στα πλαίσια του προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2016» και περιλαμβάνει δυο δράσεις:

Δράση 1η : «Παρασκευή και προμήθεια μυκητικών εμβολίων», η οποία πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών  και

Δράση 2η : «Τοποθέτηση μυκητικών εμβολίων» η οποία πραγματοποιείται από την Διεύθυνση  Δασών Λέσβου, μετά τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού.

Για την υλοποίηση των εργασιών της Δράσης 2, εγκρίθηκε με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος η διάθεση πίστωσης ποσού 43.653 ευρώ στην Διεύθυνση  Δασών Λέσβου.

Μετά το πέρας των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί συνολική αποτίμηση του έργου,  της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών και των αναμενόμενων ωφελειών και θα ακολουθήσει ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Διεύθυνση Δασών Λέσβου

.

.ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: