Φθινοπωρινές δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

daktiliosi_fdor

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (από 09-19-2016 έως και 15-09-2016) οι δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δακτυλιώθηκαν ο Νεροκότσυφας (Cinclus cinclus) και ο Βουνοδενδροβάτης (Certhia familiaris) ενώ εννέα (9) είδη δακτυλιώθηκαν πρώτη φορά στο ΕΠΟΡ, μεταξύ των οποίων ο Χουχουριστής (Strix aluco), ο Θαμνοψάλτης (Prunella modularis) και ο Φοινίκουρος (Phoenicurus phoenicurus). Συνολικά δακτυλιώθηκαν 137 πουλιά από 21 είδη. Τα πιο πολυάριθμα ήταν ο Φυλλοσκόπος (Phylloscopus trochilus) και ο Κοκκινολαίμης (Erithacus rubecula).

Οι δακτυλιώσεις έγιναν στο πλαίσιο παρακολούθησης ειδών ορνιθοπανίδας στην περιοχή του ΕΠΟΡ, στην περιοχή του δάσους Ελατιάς και συγκεκριμένα για την παρακολούθηση της μετανάστευσης κυρίως δασόβιων ειδών. Η ομάδα δακτυλίωσης απαρτιζόταν από τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο (μέλος του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών) που ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής, από συνεργάτες του, στελέχη του ΦΔΟΡ και του ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και από εθελοντές.

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δρ. Αλιβιζάτο και το συνεργάτη του κ. Ευγένιο Τσεκόλεφ, τον κ. Σάββα Βασιλειάδη, στέλεχος τους ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και τους εθελοντές που συμμετείχαν, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Δελτίο Τύπου

Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

daktiliosi_poulion_2016_fdorΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: