Πρόγραμμα κυνηγιού Ε.Κ.Π. ν. Σαπιέντζας Μεθώνης

agrina

Η κυνηγετική περίοδος της Ε.Κ.Π. Νήσου Σαπιέντζας Μεθώνης  αρχίζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και τελειώνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016.

Ημέρες κυνηγίου ορίζονται κάθε: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Το κυνήγι δύναται να αρχίζει μία (1) ώρα μετά την ανατολή του ηλίου και τελειώνει στις 14:00 το μεσημέρι.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Η ειδική άδεια ισχύει για μία μόνο ημέρα κυνηγίου και η τιμή της καθορίζεται ως εξής:

  • Για τους Μεσσήνιους κυνηγούς 25,00 €
  • Για τους λοιπούς Έλληνες κυνηγούς, τους υπηκόους χωρών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπηκόους ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, 40,00 €
  • Για τους υπηκόους ξένων κρατών εκτός Ε.Ε. 80,00 €.

Οι τιμές των ειδικών αδειών επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

  • Οι κυνηγοί υπήκοοι ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) εκτός από την ειδική άδεια οφείλουν να εφοδιασθούν με γενική άδεια κυνηγίου που εκδίδεται από το Δασαρχείο Καλαμάτας καταβάλλοντος τα αντίστοιχα τέλη όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια απόφαση ρύθμισης θεμάτων θήρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής: α) Μέχρι 15 ημέρες: 60,00 € και β) Μέχρι δύο (2) μήνες: 120,00 €. Επιπλέον απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστηρίου συμβολαίου που να καλύπτει τον κυνηγό σε περίπτωση κυνηγετικού ατυχήματος στην χώρα μας.

 

Κατά την κυνηγετική περίοδο 2016-2017 ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων και οι τιμές αυ- τών φαίνονται στον κατωτέρω πίνακα:

sapientza_2016-17

Σε περίπτωση που θηρευτεί: α) Αγριοπρόβατο με μήκος κεράτου μεγαλύτερο των 45 εκατοστών (εξωτερική πλευρά) η τιμή του θηράματος επιβαρύνεται για κάθε εκατοστό άνω των 45 με 5 € και β) Αίγαγρος με μήκος κεράτου μεγαλύτερο των 65 εκατοστών (εξωτερική πλευρά) η τιμή του θηράματος επιβαρύνεται για κάθε εκατοστό άνω των 65 με 10 €. Στις παραπάνω τιμές προστίθεται ΦΠΑ 24%.

Απαγορεύεται το κυνήγι μη ανεπτυγμένων τριχωτών θηραμάτων. Ως ανεπτυγμένα τριχωτά θηράματα νοούνται: το αγριοπρόβατο των τριών (3) ετών και ο αίγαγρος των δύο (2) ετών. Σε περίπτωση τραυματισμού ή φόνου μη ανεπτυγμένου τριχωτού θηράματος ο υπαίτιος επιβαρύνεται με πρόστιμο 300,00 € συν την αξία του θηράματος καθώς επίσης στερείται ειδικής αδείας εισόδου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Ο κυνηγός που τραυματίζει, κατά την απόλυτη κρίση του εντεταλμένου οργάνου που παρακολουθεί το κυνήγι, το θήραμα και δεν το συλλέγει καταβάλει την προβλεπόμενη για το θήραμα αξία και στερείται του δικαιώματος εισόδου στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Απαγορεύεται η θήρα οποιουδήποτε θηράματος εκτός αυτού για το οποίο έχει εκδοθεί η Ειδική Άδεια Θήρας. Σε περίπτωση που φονευθεί θήραμα του οποίου το κυνήγι απαγορεύεται σύμφωνα με την ειδική άδεια θήρας και το παρόν πρόγραμμα κυνηγίου της Ε.Κ.Π. ή φονευθεί θήραμα σε περιοχή που απαγορεύεται το κυνήγι η πράξη αυτή θεωρείται παράνομη θήρα. Στην περίπτωση αυτή οι παραβάτες καταβάλουν την αξία του θηράματος, διώκονται ποινικά με τις διατάξεις περί θήρας και για παράβαση ρυθμιστικής διάταξης κυνηγίου (άρθρο 287 παρ. 18 Ν.Δ. 86/1969). Τα θηράματα και τα μέσα κυνηγίου κατάσχονται. Τα κατασχεμένα θηράματα εκποιούνται. Τα τρόπαια από τα κατασχεμένα αρσενικά θηράματα παραμένουν στην διάθεση της Ε.Κ.Π. και της Υπηρεσίας.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ

Μετά την λήξη του κυνηγίου το εντεταλμένο όργανο της Ε.Κ.Π. θα εκδώσει Τιμολόγιο Πώλησης της Υπηρεσίας και θα εισπραχθεί η αξία των θηραμάτων. Το απόκομμα που θα δίνεται στον κυνηγό αποτελεί νόμιμο τίτλο κατοχής των θηραμάτων που αναγράφονται σε αυτή, για την μεταφορά, κ.λπ. αυτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία διαβάστε το πρόγραμμα κυνηγίου της Ε.Κ.Π. ν. Σαπιέντζας Μεθώνης για την κυνηγετική περίοδο 2016−2017

Σχετικό αρχείο:

  • Απόφαση 150395/26-9-2016 (ΦΕΚ Β΄3247) Έγκριση προγράμματος κυνηγίου της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής περιοχής Νήσου Σαπιέντζας Μεθώνης για την κυνηγετική περίοδο 2016−2017.

Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 13.10.2016ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: