Συγκρότηση φορέα για το Πάρκο Τρίτση

parko_tritsi

Ο πολεοδόμος, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Πολύζος ορίζεται πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Οικονομικών.

Ως γνωστόν, οι αρμοδιότητες για τη διοίκηση και διαχείριση του υπό κατάρρευση Πάρκου επανήλθαν στο ΥΠΕΝ μετά από δύο χρόνια βάσει του Νόμου 4414/8-8-2016. Με την ΚΥΑ ορίζονται τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι αναπληρωτές τους.

Ειδικότερα ο Γ. Πολύζος εκπροσωπεί την Περιφέρεια Αττικής με αναπληρωτή τον Ν. Μπελαβίλα αναπληρωτή καθηγητή τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του ΕΜΠ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ακόμη ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής ο Θ. Κουτσοθεοδωρής με αναπληρώτρια τη Μ. Μπολτά, ο Στ. Βανδώρος μέλος του σωματείου «Φίλοι του Πάρκου Τρίτση», με αναπληρωτή τον Ευ. Κοκκίνη, ο Ι. Μαυροειδάκος με αναπληρωτή τον Μ. Διαμαντόπουλο από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Αθήνας (ΑΣΔΑ). Ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΝ τοποθετείται ο Μ. Ρουσιάς, πολιτικός μηχανικός. Από τον Δήμο Ιλίου συμμετέχει ο Π. Τσαρμόπουλος και από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού ο Ι. Ελαιοτριβάρης. Το όγδοο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Γ. Παπαδάκης καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και το ένατο ο Κ. Σερράος καθηγητής Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του ΕΜΠ, ως εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ.

Η θητεία του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. είναι τριετής.

www.avgi.grΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: