Δελτίο τύπου της Π.Ο.Δ.Δ.Υ. για υπηρεσιακές στολές

poddy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ή αλλιώς τα ράσα δεν κάνουν το παπά

Με το Π.Δ. 115/2016 που εκδόθηκε (πιστή αντιγραφή αντίστοιχου σχεδίου του 2003) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, «θεσμοθετείται» χρήση υπηρεσιακών «στολών» ΜΟΝΟ από τους Δασικούς Υπαλλήλους των κλάδων ΔΕ Γεωτεχνικών – Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων των Δασικών Υπηρεσιών. Κατά την διαδικασία σύνταξης του νέου Π.Δ. (διαδικασία copy paste του σχεδίου ΠΔ του 2003) οι αθεόφοβοι παρέλειψαν να λάβουν υπόψην τους ότι ο κλάδος ΥΕ Δασοφυλάκων έχει ουσιαστικά καταργηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 4280/2014. Τέτοια πρεμούρα είχαν.

Και ο παραλογισμός δεν σταματάει εδώ. Το Π.Δ. αναφέρει ότι ο Δασοφύλακας διατάσσεται να φέρει μαζί του, όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να τα επιδεικνύει στον ελεγχόμενο αν του ζητηθεί, προς απόδειξη του ανακριτικού του ρόλου!!! Για ποιόν λόγο; Τα ειδικά ανακριτικά καθήκοντα του άρθρου 290 του Δασικού Κώδικα αναιρούνται; Όχι βέβαια. Μπορούμε να φανταστούμε αστυνομικό ή λιμενικό κατά τον έλεγχο να επιδεικνύει τον σχετικό Νόμο σύμφωνα με τον οποίο έχει το δικαίωμα ελέγχου; Φυσικά και όχι. Προχειρότητες, αυθαιρεσίες και παραλογισμοί σε όλο τους το μεγαλείο.

Εδώ και τόσες δεκαετίες οι Δασοφύλακες έχουμε διενεργήσει χιλιάδες ελέγχους, μηνύσεις, κατασχέσεις και αυτόφωρα. Ποτέ δε μας στάθηκε εμπόδιο η υπηρεσιακή εμφάνιση. Στα χωριά μας λένε ότι τα ράσα δεν κάνουν το παπά. Οι στολές από μόνες τους δε φέρνουν σεβασμό. Ο σεβασμός κερδίζεται μέσα από την προσωπικότητά του καθενός από μας και μέσα από τον καθημερινό αγώνα, που δίνει για να κρατηθεί όρθιος και ακέραιος αυτός και η Δασική Υπηρεσία, που υπηρετεί. Ήμασταν πάντα, και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΥΠΕΡ της θεσμοθέτησης υπηρεσιακής στολής κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών έλεγχων, αλλά για ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Όχι όμως έτσι. Όχι στη χρήση της στολής από κάποιους Δασικούς, ενώ για τους άλλους όχι. Το ίδιο πιστεύουμε και για την θεσμοθέτηση επιτέλους μιας ΕΝΙΑΙΑΣ Υπηρεσιακής Ταυτότητας των Δασικών Υπαλλήλων, για ΟΛΗ την Ελλάδα.

Οι «επιστημονικοί» εγκέφαλοι που προΐστανται της Κεντρικής Υπηρεσίας, οι εμπνευστές του περίφημου Προγράμματος Δασοπροστασίας, αφού πρώτα κατάφεραν και διαχώρισαν τους Δασικούς Υπαλλήλους σε πατρικίους και πληβείους, συνεχίζουν και πιο ακάθεκτοι τώρα διαχωρίζουν τους εργαζόμενους μιας αμιγούς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Υπηρεσίας, σε ένστολους και μη. Με μια κακόγουστη «φόρμα αγγαρείας» (γιατί αυτό προβλέπεται στην ουσία και όχι στολή) δεν ενισχύεται η Προστασία των Δασών. Σε μια γερασμένη υπηρεσία, οι «στολές» το μόνο που θα προσθέσουν στην Δασική Υπηρεσία θα είναι η ενίσχυση του αισθήματος ανωτερότητας ορισμένων «επιστημόνων» έναντι των υπολοίπων «συναδέλφων» τους.

Τώρα με τη «φανταχτερή στολή» μας είμαστε πεπεισμένοι πως θα ανέβουμε πολύ περισσότερο στα μάτια των πολιτών. Σε κοινή περιπολία με τους μη ένστολους συνάδελφους (Δασολόγους, Δασοπόνους και Οδηγούς), και πάλι όμως θα τους ξελασπώσει ο «ένστολος ιπποκόμος – είλωτας» ή αλλιώς όπως λέμε «Δασοφύλαξ». Πως αλλιώς θα δείξουμε ότι πήγε η «εξουσία» στο χωριό. Ως «εξουσία» να καταθέσουμε και στεφάνι, στο Μνημείο των Πεσόντων του χωριού μαζί με τον Κοινοτάρχη και τον παπά, όπως το 1950.

Κατά τα άλλα δεν πειράζει εάν ζητιανεύουμε στους Δήμους και στους Δασικούς Συνεταιρισμούς για καύσιμα ή για μεταφορικό μέσο. Toυς συνάδελφους που περιπολούν με τα Ι.Χ. τους για υπηρεσιακούς λόγους, θα τους πληρώσει το Πράσινο Ταμείο; Δεν ενοχλεί κανέναν που δεν έχουμε μέσα επικοινωνίας και χρεώνουμε το προσωπικό μας κινητό. Δεν ιδρώνει κανείς που δεν έχουμε νομική στήριξη στα δικαστήρια, υπερασπιζόμενοι το Δημόσιο Συμφέρον. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ότι πάμε κατηγορούμενοι, εκτελώντας απλώς το καθήκον μας. επειδή αυτοί που συλλαμβάνουμε μας «καταγγέλλουν» άδικα και για εκφοβισμό.

Θα μας πουν τώρα: «σιγά, δεν πειράζει, ας μην έχετε καύσιμα, ασυρμάτους, εξοπλισμό, μέσα και οργάνωση. Τι σας ενδιαφέρει πώς και γιατί το Πράσινο Ταμείο σπαταλάει κονδύλι αξίας 1 εκ.€ νια την προμήθεια στολής και μάλιστα χωρίς μέριμνα αντικατάστασής της ????!!!! Και μόνο που έχετε την στολή είναι αρκετό. Όλα τα άλλα σας είναι περιττά». Αυτή θα είναι η απάντηση; Αλήθεια, τα δεδουλευμένα μας για το 2015 από το Πράσινο Ταιιείο, πότε θα τα λάβουμε;

Εν κατακλείδι λέμε ΝΑΙ στη χρήση της υπηρεσιακής στολής και ΕΝΙΑΙΑΣ Υπηρεσιακής Ταυτότητας κατά τους υπηρεσιακούς έλεγχους από ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους, αλλά από μια Δασική Υπηρεσία με τον ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό, σε οχήματα και μέσα επικοινωνίας με νέο και εκπαιδευμένο προσωπικό, με κωδικοποιημένη και σαφή Δασική Νομοθεσία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ μέρος του σχετικού κονδυλίου ύφους 1 εκ.€ του Πράσινου Ταμείου να διατεθεί για προμήθεια υπηρεσιακών τζάκετ με διακριτικά, τα οποία θα χρησιμοποιούνται κατά τους υπηρεσιακούς έλεγχους από ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους, καθώς και προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων για όσους κάνουν περιπολίες και ελέγχους κατά τις βραδινές ώρες. Ταυτόχρονα από τον ίδιο κωδικό και με τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, να χρηματοδοτηθούν οι άμεσες ανάγκες των Δασικών Υπηρεσιών (μηχανολογικός εξοπλισμός μέσα επικοινωνίας εξασφάλιση καυσίμων και κάλυψη δεδουλευμένων οφειλών προς τους εργαζόμενους).

Και να φανταστείτε ότι οι αρχικοί εμπνευστές (2003) αυτού του εκτρώματος είχαν και φιλοδοξίες να συνεχίσουν να ηγούνται αυτού του τόπου… Καημένη Ελλάς…

Αλλά τώρα είπαμε …. Πρώτη ή μάλλον δεύτερη φορά αριστερά, είναι αλλιώς…..

Αιδώς Αργείοι…..

Για την Διοίκηση της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 28.10.2016


Το dasarxeio.com δημοσιεύει τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις των δασικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΤΑΝ και με την μορφοποίηση που τα λαμβάνει.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

10 replies

 1. δεν ειναι η πρωτη φορα που οι δασολογοι φερονται ετσι.και στις επιφυλακες αυτοι κανουν υπερωριες πληρωνονται κανονικα ,και τα τσιρακια τους οι δασοφυλακες κανουν το ωραριο τους.ετσι παντου διαχορισμος της υπηρεσιας .και υπαρχουν ακομα δασοφυλακες που τα επικροτουν αυτα.αυτο σημαινει οτι ειναι υποταγμενοι στην αδικια και γινονται οικιοθελως τσιρακια των δασολογων.μια οι υπερωριες μια η στολες.αντε και τι αλλο ετοιμαζουν.

 2. ¨Ότι και να λέτε η στολή ήταν επίτευγμα!!και ρωτάω τους πεφωτισμένους !!γιατί οι ιδιωτικοί θηροφύλακες φοράνε στολή ;; Γιατί κάποιοι δασοφύλακες αντί να κόπτονται να φορέσουν στολή και να το περάσουν στα επιτεύγματα τους ως επιτυχία, περί άλλων τυρβάζουν!Πχ αντί να κόπτονται για τις αρμοδιότητες και την δημόσια εξουσία που έχει περάσει σε ιδιώτες κάτι αντίθετα με τις επιταγές του Συντάγματος, κόπτονται για το αυτονόητο, που είναι να φοράνε στολή; και άραγε τι έχουν κερδίσει μέχρι τώρα από τις διεκδικήσεις τους για τον κλάδο τους:. Τελικά η στολή είναι ένα σημαντικό βήμα!!και αν οι συνδικαλιστές θέλουν επιπλέον κονδύλια να τα απαιτήσουν αλλά όχι από αυτά που θα διατεθούν για την στολή. Επίσης αν η Δασικά Υπηρεσία γίνει Σώμα φύλαξης του περιβάλλοντος τότε όλοι θα φορέσουν στολή και οι ΠΕ και οι ΤΕ. Επίσης σε περίπτωση που οι δασοφύλακες υπαχθούν σε ένα τέτοιο Σώμα τότε να αποσχιστούν από τα Δασαρχεία και τους δασολόγους και δασοπόνους που δεν επιθυμούν να φορέσουν στολή!!! Λύσεις υπάρχουν θέλει θέληση κυρίως και αγώνα !!

  • οτι και να λες εσυ αυτο που γινεται ειναι διακριση και διαχωρισμος των υπαλληλων .η ολοι οι δΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕς ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΟ .ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ.

  • Σας ειπε κανεις κυριε οτι οι Δασοφύλακες είναι κατά της στολής; Σας είπε κανείς ότι είμαστε κατά της ίδρυσης και λειτουργίας Σώματος; Μα εμείς οι ίδιοι το ζητάμε αυτό από το 1992. Από τότε που η Βουλή των Ελλήνων ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργια του ΔΑ.ΣΩ. (Δασικό Σώμα). ΕΝΣΤΟΛΟ, ΕΝΟΠΛΟ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ…….Αλλά και αυτή την προσπάθεια , αποτέλεσμα του μοναδικού έως σήμερα Δασικού (Δασολόγου) που υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Δασών, οι Δασολόγοι την τορπίλισαν. Οι Δασικές πυρκαϊές ξεπουλήθηκαν από τους Δασολόγους (βλ. Νεοκλής Γεωργιάδης). Η Θηροφύλαξη επίσης. Το πρόγραμμα Δασοπροστασίας και το πρόγραμμα Πρόληψης Λαθρουλοτομιών, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Που ακούστηκε υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας, οι μισοί να αμείβονται υπερωριακά και οι άλλοι μισοί όχι; Που ακούστηκε να βγαίνει απόφαση υπουργού που να χαρακτηρίζει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ τους μισούς για την πρωϊνή λειτουργία της υπηρεσίας και τους άλλους μισούς όχι; Όταν βγήκε το πρόγραμμα αυτό σε ερώτησή μου σε δασολόγο της υπηρεσίας μου γιατί το έκαναν έτσι μου απάντησε ότι δεν έφταναν τα λεφτά. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΕ, ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ. ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ. Και τώρα το τερμάτισαν. Στολές για τους Δασοφύλακες μόνο. Λες κι αυτοί είναι κάτι άλλο. Λες και δεν είναι υπάλληλοι της ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Ε λοιπόν αν δεν θέλουν να είναι υπάλληλοι του ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ που επιτακτικά θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να ιδρυθεί αν θέλουν να βάλουμε στολή, τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παραλία. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Ίσως η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά χωρίς αυτούς. Έτσι κι αλλιώς πάντα τροχοπέδη ήταν για την Δασική Υπηρεσία……

 3. Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου, τα πρώτο επίτευγμα της “επιστημονικής” ομάδας ήταν η ενσωμάτωση της Αγροφυλακής στη δασική υπηρεσία. Αυτό και αν ήταν!!!!! Και τώρα αυτοί οι υπάλληλοι, ένστολοι πλέον, θα έχουν μαζί τους κατά τους συντάκτες του Π.Δ., τη νομοθεσία και τα σχετικά, να επιδυικνείουν στους ελεγχόμενους πολίτες. Ρε που καταντήσαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Μεγάλο επίτευγμα κατά τον κύριο Γκουντούφα η θεσμοθέτηση υπηρεσιακής στολής για τους δασικούς υπαλλήλους !!!! Δασικοί υπάλληλοι δεν είναι μόνο οι δασοφύλακες. Και το ευτράπελο. Θα επιδεικνύουν στον ελεγχόμενο πολίτη και θα μεταφέρουν μαζί τους όλα τα σχετικά έγγραφα και νόμους. Αυτό μόνο ανεγκέφαλοι μπορούν να το σκεφτούν. Αντέγραψαν ένα σχέδιο Π.Δ. που τους έκαιγε από το 2003. Γιατί οι οραματιστές “επιστημονικοί” κατά τ’ άλλα εγκέφαλοι της Κεντρικής υπηρεσίας δεν συμπεριέλαβαν και τους δασολόγους, δασοπόνους; Δεν είναι αυτοί δασικοί υπάλληλοι; Μήπως είναι μόνο για τις θεσούλες τμηματάρχη κ΄ δ/ντη και μόνο για το επίδομα; Μήπως είναι καιρός να διαχωριστούν οι δασοφύλακες από αυτούς τους κυρίους “μεγαλοεπιστήμονες” οι οποίοι με το μυαλό που τους δέρνει θα κρατάνε κάποιο πρωτόκολλο αλληλογραφίας κάποιου δημάρχου; Δεν αξίζουν περισσότερα. Αυτοί οι κύριοι ¨εμπνευστές¨ του Π.Δ. πόσα χρόνια έχουν υπηρετήσει σε περιφερειακές δασικές υπηρεσίες και πόσο μακριά από το κέντρο; Γιατί αυτοί οι μεγαλοσυνδικαλιστές των οβάλ γραφείων δεν κάνουν μια βόλτα στην ύπαιθρο χώρα και να μιλήσουν με συναδέλφους τους που άσπρισαν τα μαλλιά και τα μουστάκια τους στα ορεινά συμπλέγματα της χώρας μας, χωρίς καμία στην ουσία στήριξη από την πολιτεία; Oi δασικές υπηρεσίες είναι ξεβράκωτες. Τους ενδιαφέρει αυτό; Το γνωρίζουν; Η μόνο το τομαράκι τους τους ενδιαφέρει και οι δημόσιες σχέσεις; Η υλικοτεχνική υποδομή των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών και οι χρηματοδοτήσεις είναι ανύπαρκτα. Η στολή τους μάρανε !!!! Μήπως έχουν κατά νου να φαίνονται στις μικρές κοινωνίες κατά τις εθνικές επετείους καταθέτοντας στεφάνι το οποίο θα τους το δώσει κτυπώντας προσοχή στην “εξουσία” ο δασοφύλαξ; Είσαστε γελασμένοι κύριοι!!!! Στα είκοσι έξι χρόνια υπηρεσίας το μόνο που εισέπραττα από την κεντρική υπηρεσία ήταν αδιαφορία και το μόνο που ενδιέφερε ήταν πως θα ρίξουν οικονομικά τους κατώτερους και να πάρουν οι δασολόγοι την μερίδα του λέοντος. Τους δασοπόνους αν ήταν τρόπος να τους εξαφανίσουν. Συνετειστείτε κύριοι. Καταλάβετε ότι είμαστε κάτω από τον ίδιο χώρο και έχουμε τις ίδιες ανάγκες και υποχρεώσεις. Δεν είναι η δασικοί υπηρεσία μόνο οι δασολόγοι!!!!! Eμείς την διαλύσαμε (όλοι) την δασική υπηρεσία. Δεν μας φταίνε οι άλλοι. Εύκολο και ανώδυνο να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας. Αυτό μόνο στη δασική υπηρεσία συμβαίνει. Κατά την άποψή μου αυτό οφείλεται στην έλλειψη παιδείας μας (όλων των κλάδων) και στο χαμηλό μας κοινωνικό επίπεδο. Σε καμία άλλη υπηρεσία δεν εξαιρούν τις καθαρίστριες, λειτουργούν συνολικά. Αλλά που να το αντιληφθείτε. Κάποιος παλαιός Δ/ντής Δασών αποκαλούσε τους δασολόγους συναδέλφους του τυρόγαλα και υπαίτιους της κατάντιας της δασικής υπηρεσίας. Ίσως να μην είχε άδικο. Τώρα η στολή σας μάρανε ¨όλα τα είχε η “μαριωρή ο φερετζές της λείπει”. Κύριοι σκεφτείτε λογικά γιατί τα περιθώρια στενεύουν. Και όπως λέει ο απλός λαός ” θα το βρει η στραβή το αρνί της αλλά θα είναι πλέον αργά”.

 5. Από ότι φαίνεται δεν άρεσε στο προεδρείο της Ομοσπονδίας το ΠΔ αλλά άρεσε σε πολλούς δασοφύλακες !!Τόσα χρόνια επικρατούσε το παράλογο να μην φοράνε στολή οι Δασοφύλακες, αλλά να φοράνε στολή οι ιδιωτικοί θηροφύλακες !!Μάλιστα το επικροτούσε και η Ομοσπονδία!!Φανερό ότι δεν εκπροσωπούσε η Ομοσπονδία όλους τους Δασοφύλακες.! Η Ομοσπονδία αντί να κόπτεται λοιπόν για να μην φορέσουν στολή οι δασοφύλακες ακόμα και τώρα μετά την έκδοση του ΠΔ και να αναφέρεται σε μεταφορά κονδύλιον από την στολή για άλλες υπηρεσιακές ανάγκες να κοιτάξει να γίνει το Σώμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, που θα αποφέρει οφέλη πρωτίστως στο περιβάλλον και δευτερευόντως στο δασικό προσωπικό. Αυτά τα κονδύλια για άλλες υπηρεσιακές ανάγκες τα ακούμε και τα διαβάζουμε από το 2003 αλλά δεν τα είδαμε ποτέ και η Ομοσπονδία βλέπουμε να το θυμάται κάθε φορά που επιχειρούνταν από Το Κράτος το αυτονόητο, δηλαδή η χρήση υπηρεσιακής στολής από τους δασικούς υπάλληλους. Όσο για τους δασοπόνους δασολόγους που δεν θα φοράνε στολή, η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε διαχωρισμό για το ποιος κινδυνεύει και ποιος όχι πραγματικά και να αυξήσει το επίδομα επικινδυνότητας στους ένστολους δασικούς και μόνο, Τέλος, παράλογο είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται και η Ομοσπονδία, δηλαδή στα υπηρεσιακά έγγραφα,που πρέπει να φέρουν μαζί τους οι δασοφύλακες, αν ειναι δυνατόν να κουβαλάνε οι δασοφύλακες όλα τα έγγραφα και τους Νόμους και να τους επιδεικνύουν στον εκάστοτε παρανομουντα!

  • το θεμα ειναι οτι κανει διαχωρισμο και υποχρεωνει μονο τους δασοφυλακες και οχι τους δασολογους και τεχνολογους.αυτο ειναι το προβλημα.το σωστο ειναι ολοι η κανεις.τι ειναι δηλαδη αυτοι οι δασολογοι αλλη υπηρεσια.δεν βλεπεις πως ειναι η αστυνομια η πυρασβεστικοι ειδες που θενα να φορανε οι μισοι στολοι και οι αλλοι οχι.δεν καταλαβενεις τι γινεται μου φενεται.

 6. ειναι αδικο και σιγουρα παρανομο το πδ που υποχρεωνει μονο τους δασοφυλακες να φορουν στολη λες και οι υπολοιπες ιδικοτητες ειναι αλλη υπηρεσια,πρεπει να γινει προσφυγη στην δικαιοσυνη.

 7. Τη μια μέρα ανακοινώνουμε την πρόθεση για σύσταση Σώματος Προστασίας Δασών και την άλλη βγάζουμε από το συρτάρι “αραχνιασμένο” σχέδιο διατάγματος για στολή δασικών το “ξεσκονίζουμε” και το θέτουμε σε άμεση ισχύ… Δεν με λυπεί τόσο αυτό καθ´ εαυτό το γεγονός, όσο με λυπεί που πλείστοι συνάδελφοι, ανάμεςά τους και κάποιας επιφάνειας ικανοποιούνται, ή και χαίρονται με ημίμετρα και ασπιρίνες.
  Δεν διαβλέπουν ότι αυτές οι αποσπασματικές κινήσεις ενδείχνουν ότιθα πεταχτεί η Δ.Υ έξω από “παιχνίδι.” του Σώματος αυτού (αν και όποτε γίνει) όπως έγινε και γίνεται με όλες τις δράσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια (φορείς διαχείρισης, δασοπυρόσβεση, κτηματολόγιο, κλπ.)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: