Συνελήφθη κυνηγός με «κράχτη». Αρνήθηκε να παραδώσει όπλο και άδεια θήρας

omospondiakoi_thirofulakes_bkoa

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Β´ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους (Β´ ΚΟΑ), στις 25/9/2016 ομοσπονδιακός θηροφύλακας κατά την περιπολία του στην περιοχή “Καμένο Δάσος” στη Λέσβο εντόπισε συσκευή παραγωγής ήχου με μιμητικές φωνές πουλιών (ηχομιμητική συσκευή ή κράχτης) να εκπέμπει, κινήθηκε προς το σημείο αλλά έγινε αντιληπτός και το μηχάνημα απενεργοποιήθηκε.

Συνέχισε την περιπολία του και λίγο αργότερα επέστρεψε ξανά στο σημείο χωρίς να γίνει αντιληπτός. Άκουσε ξανά την ηχομιμητική συσκευή και την εντόπισε. Στο σημείο υπήρχε αυτοκίνητο με τον οδηγό του, ο οποίος λίγο αργότερα και κατά τον έλεγχο ανέφερε ότι το μηχάνημα ανήκει σ αυτόν, το παρέδωσε στον θηροφύλακα αλλά αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο, την άδεια θήρας και την φυσιγγιοθήκη του.

Πρόκειται για κάτοικο της ευρύτερης περιοχής. Κατατέθηκε μήνυση για κατοχή και χρήση συσκευής παραγωγής μιμητικών φωνών πουλιών (ορτύκι) και απείθεια. Ενώ σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π. 37338/1807/Ε103/10 (ΦΕΚ Β´ 1495) η παράβαση της κατοχής και χρήσης ηχοπαραγωγών συσκευών με μιμητικές φωνές πουλιών, τιμωρείτε και με διοικητικό πρόστιμο.


.
dasarxeio.com | 3.11.2016 – 14:12ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις σας για τις καθημερινές σχεδόν συλλήψεις λαθροθήρων παρατηρώ ότι το 99,9 % γίνονται από την ομοσπονδιακή θηροφυλακή και όχι από άτομα του δασαρχείου τα οποία είναι καθ΄ ύλην αρμόδια και εξουσιοδοττημένα από το κράτος γι΄αυτή τη δουλειά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: