Διδυμότειχο: Συλλογή ξερών και πεσμένων δέντρων ως 15/11

didumoteixou

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι της περιοχής ζώνης ευθύνης του Δασαρχείου Διδυμοτείχου να συλλέγουν, κατόπιν σχετικής τους αίτησης, κατακείμενα ξερά δέντρα και θάμνους από δασικές, αγροτικές και παραποτάμιες περιοχές, για να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα.

Σύμφωνα με τη σχετική ρυθμιστική διάταξη του δασαρχείου, υπάρχει δυνατότητα συλλογής και υπολειμμάτων υλοτομίας ενώ η συλλογή θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από τους μόνιμους κατοίκους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Διδυμοτείχου, Δημήτρη Μητρούδη, η συγκεκριμένα διαδικασία γίνεται δύο φορές ανά έτος, κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και από την 1η έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται σε δασόβιους και παραδασόβιους οικισμούς της περιοχής, με συγκεκριμένο όγκο που αντιστοιχεί ανά άτομο ή ανά οικογένεια. Παράλληλα, προέτρεψε όσους προβούν σε συλλογή, να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση που εντοπίσουν κατακείμενα δέντρα τα οποία έχουν κοπεί το προηγούμενο διάστημα από επιτήδειους προκειμένου να θεωρηθούν ξερά και στη συνέχεια να γίνει η περισυλλογή τους. «Σε αυτά τα δέντρα μπορούμε να εντοπίσουμε εάν έχουν κοπεί επίτηδες και όσοι εντοπιστούν να τα μεταφέρουν θα υποστούν κυρώσεις» σημείωσε ο κ Μητρούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Σχετικά αρχεία:
Τροποποίηση Δασικής Ρυθμιστικής Διάταξης Καυσοξύλευσης αρ. 1/2012 του Δασαρχείου Διδυμοτείχου.
Ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης και κλαδονομής Δασαρχείου Διδυμοτείχου περιόδου 2012-2017 (ΔΑΔ Καυσοξύλευσης 1/2012)ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: