Αλεξανδρούπολη: 120 ροδιές φύτεψαν μαθητές στο «πάρκο της Ροδιάς»

img_2314

Εκατόν είκοσι (120) ροδιές φύτεψαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Απαλού, σε ανοιχτό χώρο στο κέντρο του οικισμού.

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αλεξανδρούπολης, που ανέλαβε την προετοιμασία και διαμόρφωση της έκτασης, την εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος και το άνοιγμα των λάκκων φύτευσης.

Το «πάρκο της Ροδιάς» αναμένεται να δώσει τους πρώτους καρπούς του μετά από δύο χρόνια, οπότε και σχεδιάζεται να θεσμοθετηθεί η διοργάνωση «γιορτής του ροδιού» από το σχολείο του οικισμού. Η επιλογή του συγκεκριμένου δέντρου, άλλωστε, έγινε με το σκεπτικό ότι η περίοδος συγκομιδής του ροδιού είναι μέσα στην περίοδο την σχολικής χρονιάς, οπότε οι μαθητές θα έχουν ενεργό ρόλο στη συγκομιδή και στη διοργάνωση της γιορτής που σχεδιάζεται.

Με αφορμή τη σημερινή δράση, η αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί τις κοινωνικές ομάδες της περιοχής να «υιοθετήσουν» ανοιχτούς χώρους και χώρους πρασίνου της γειτονιάς τους, αναλαμβάνοντας την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμισή τους.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Αρχική



ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading