Ζάκυνθος: Με άδεια από την δασική υπηρεσία η υλοτομία καμένων πεύκων

logo dasikis

Η Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για καυσόξυλα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από κατοίκους του νησιού εξέδωσε Δασική Αστυνομική Διάταξη (Δ.Α.Δ.) με την οποία ρυθμίζει την υλοτομία καμένων ατόμων Πεύκης σε περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες δασικές πυρκαγιές των ετών 2009 έως 2016 (Τ.Κ. Κερίου, Αγαλά, Κοιλιωμένου, Αγίου Λέοντα, Έξω Χώρας, Μαριών, Αναφωνήτριας, Ορθονιών και Βολιμών).

Τα καυσόξυλα προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων και η συλλογή τους γίνεται σύμφωνα με τις κατωτέρω προϋποθέσεις και περιορισμούς:

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως το αίτημά τους προς την Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου από 31- 10 – 2016 μέχρι τις 31.03.2017 (ημερομηνία υποβολής αιτήσεων), ζητώντας μέχρι 2 (δύο) τόνους καυσόξυλων ανά οικογένεια.

  • Οι σχετικές άδειες υλοτομίας θα αρχίσουν να εκδίδονται από την Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου από τις 01.11.2016 και θα έχουν ισχύ έως 30.04.2017.

  • Θα υλοτομηθούν μόνο νεκρά άτομα δέντρων (καμένα ή αποξηραμένα) σε περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες πυρκαγιές.

  • Η υλοτομία, συλλογή και μεταφορά των καυσόξυλων (και των υπολειμμάτων) θα πραγματοποιηθεί έως την 30.04.2017 και από ώρα 08:00 έως 18:00 και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

  • Σχετικές άδειες υλοτομίας που εκδόθηκαν έως τις 30/04/2016 δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θεωρούνται άκυρες από την Δ/νση Δασών Ζακύνθου.
  • Ο δασοφύλακας της περιοχής ευθύνης παρακαλείται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εργασιών υλοτομίας καθώς και της σχετικής άδειας που θα φέρει μαζί του ο ενδιαφερόμενος.
  • Η υλοτομία άνευ σχετικής αδείας, καθώς και η εμπορία των καυσόξυλων απαγορεύεται και επισύρει την ποινική δίωξη των παραβατών σύμφωνα με τις Δασικές Διατάξεις (Ν.4138/2013 άρθρο 1 & 2).

.

.

.ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: