Δ/νση Δασών Λέσβου: Αποτίμηση αποτελεσμάτων και διάλεξη για την βιολογική καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς 

Αποτίμηση αποτελεσμάτων έργου βιολογικής καταπολέμησης της ασθένειας του έλκους της καστανιάς στον καστανεώνα Αγιάσου – Διάλεξη από τον Δρα Στέφανο Διαμαντή, Ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η τοποθέτηση μυκητικών εμβολίων στον καστανεώνα Αγιάσου, με σκοπό την βιολογική καταπολέμηση της ασθένειας του έλκους της καστανιάς.

To έργο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ στα πλαίσια του προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2016» και περιελάμβανε δυο δράσεις:

Δράση 1η: «Παρασκευή και προμήθεια μυκητικών εμβολίων», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (υπεύθυνος ερευνητής Δρ. Στ. Διαμαντής) και

Δράση 2η: «Τοποθέτηση μυκητικών εμβολίων» η οποία πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση  Δασών Λέσβου, μετά τη διενέργεια πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών, με σύνολο δαπάνης για τα 4 έτη 138.806,19 και συνολικό αριθμό τοποθετημένων εμβολίων  146.890 τεμάχια.

Για την συνολική αποτίμηση του έργου και της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών στις 10-11 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν από τον Δρα Στέφανο Διαμαντή και τη Δ/νση Δασών Λέσβου επιτόπιες αυτοψίες και δειγματοληψίες.

Επιπλέον την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:30, στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:

«Η περίοδος μετά την εφαρμογή βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς: Το θαύμα που περιμένουν οι καστανοπαραγωγοί».

%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: