Δυο άτομα συνελήφθησαν για νυχτερινή θήρα. Κατασχέθηκε και το όχημα

gkop_thirofilaki

Ανακοίνωση
Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δημητσάνας, Ανδρίτσαινας και Τροπαίων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα αγριόχοιρου το βράδυ, μετάβηκαν στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας, όπου περί ώρα 22:45 εντόπισαν ένα όχημα τζιπ (Lada Niva) από το οποίο γινόταν χρήση φορητού προβολέα, φωτίζοντας τις γύρω λάκκες και χωράφια.

Παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις του το όχημα λίγο πριν φτάσει στο σημείο που βρίσκονταν οι θηροφύλακες εισήλθε σε παρακείμενο χωματόδρομο φωτίζοντας και πάλι με φορητό προβολέα τα χωράφια της περιοχής. Μετά από μια ώρα παρακολούθησης το όχημα επέστρεψε από τα χωράφια και κατευθύνθηκε προς τους θηροφύλακες οι οποίοι και το ακινητοποίησαν διακρίνοντας στα χέρια του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα το οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε γεμάτο με τρία φυσίγγια δεκάβολα τα οποία χρησιμοποιούνται στην θήρα του αγριόχοιρου.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Τριπόλεως στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους. Κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, 10 φυσίγγια, ο φορητός προβολέας το όχημα και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 01.12.2016

follow_fb.gifΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: