«Ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό»

Εθελοντική δενδροφύτευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σάββατο 10/12 και ώρα 10 π.μ. με σύνθημα «Ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό».

Δελτίο Τύπου 

Με το σύνθημα «Ένα δέντρο για το Πανεπιστημιακό», ξεκινά η δεντροφύτευση στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ.

Σύμφωνα με το σχέδιο συνολικά θα αναπτυχθούν περίπου 2.000 δέντρα και φυτά στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και σε 80 σημεία που υπάρχουν στα εσωτερικά αίθρια των κλινικών, με στόχο να πρασινίσει ο χώρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λάρισας και η Υπηρεσία Πρασίνου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δασαρχείο Λάρισας με την δωρεάν διάθεση φυτών και τεχνική υποστήριξη, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνέδραμε με τη σύνταξη μελέτης για οπωροφόρα. Γενικός συντονιστής στην προσπάθεια είναι ο κ. Νίκος Μήτσιος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, υπηρεσία η οποία και διέθεσε δέντρα, εξοπλισμό και εμπειρία.

Την πρωτοβουλία είχε η διοίκηση των Νοσοκομείων και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης του χώρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προς όφελος των ασθενών και επισκεπτών. Με την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα διαθέτει ένα θεματικό Πάρκο Υγείας, ενώ με τις συμπληρωματικές υποδομές που θα αναπτυχθούν, θα αναβαθμιστεί συνολικά το φυσικό Περιβάλλον της περιοχής, με πολλαπλό περιβαλλοντικό, αισθητικό και πολιτιστικό όφελος για την πόλη της Λάρισας. (Αναλυτικά την πρόταση θα αναπτύξει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα στην Ημερίδα για την Ποιότητα και την Καινοτομία της Υγείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας).

Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα στενά όρια του Νοσοκομείου, το οποίο θα υλοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ακριβώς λόγω της συνεισφοράς υπηρεσιών, χορηγών και εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 

Σημαντικές είναι και οι χορηγίες των τοπικών επιχειρήσεων, όπως η χορηγία συμβουλευτικής υποστήριξης είναι της Orion Group Communication, ενώ με προϊόντα υποστηρίζουν οι χορηγοί, ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε., Αρτοποιείο Γουργιωτη, ΔΙΓΡΑΜΜΑ, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, Κτήμα Ζαφειράκη, Mikel Coffee Company, Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος ΑΕ, Hotel Metropol, Phaistos Printing, Lets do it Greece και Biomimicry Greece, Θερμοκήπια Σποροφύτων Απόστολος Μπίλλης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Ελευθερία» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93,6.

Eπίσης σε όλη αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ενεργά εργαζόμενοι των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολής ΚΑΡΑΒΑΝΑ, το ΚΠΕ Κέντρο Περιβαντολλογικής Εκπαίδευσης Κισσάβου και Ελασσόνας, το Δίκτυο Νέων Ελλάδος, Σωματείο η Φιλαδέλφεια, Φιλότης ο Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος, η Υπαίθριος Ζωή, οι Ενεργοί Πολίτες, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ η λίστα με τους συμμετέχοντες διευρύνεται συνεχώς.

Το σημείο συνάντησης των εθελοντών είναι ο ανοικτός χώρος δεξιά στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι εθελοντές να έχουν μαζί τους εργαλείο για φύτευση και…την καλή τους διάθεση!

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες, σωματεία, εργαζομένους στα Νοσοκομεία της Λάρισας) που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ή τα Τμήματα γραφεία Καινοτομίας και Ποιότητας τηλ: 2413502998 email: secr@uhl.gr, innovation@uhl.gr, καθώς και στην σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/events/625431190990612


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 08.12.2016

follow_fb.gifΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: