Πρακτικά 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας «Ορεστιάδα: Διαδρομές στο Χρόνο»

orestiada

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας με θέμα «Ορεστιάδα: Διαδρομές στο Χρόνο» που διοργανώθηκε από τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συν-διοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Νέα Ορεστιάδα.

Ο τόμος με τις τριάντα οκτώ εργασίες συνεδρίου, που υποβλήθηκαν εγγράφως, αναρτήθηκε πρόσφατα στον ιστότοπο της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας. Οι εργασίες είναι ταξινομημένες σε οκτώ ενότητες, και συγκεκριμένα: «Ιστορία- Αρχαιολογία», «Μεγάλες Προσωπικότητες», «Εμπόριο-Οικονομία», «Εκπαίδευση», «Έθιμα- Μουσικοχορευτικές Παραδόσεις-Θέατρο», «Γεωργία-Κτηνοτροφία», «Αστικό Πράσινο», «Δάση-Δασοπονία».

Τα πρακτικά των 443 σελίδων, σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου, θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο αναζήτησης ιστορικών , κοινωνικών και λαογραφικών στοιχείων της περιοχής, όπως τα είχαν καταγράψει οι ερευνητές και παρουσιάστηκαν κατά το 1ο Συνέδριο, ενώ περιλαμβάνουν και φωτογραφικό υλικό.

Την επιμέλεια της έκδοσης έχει ο αν. καθηγητής του Δ.Π.Θ. και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Ευάγγελος Μανωλάς ο οποίος και ευχαριστεί θερμά όλους τους κριτές που αξιολόγησαν τις εργασίες του τόμου, καθώς, επίσης, και όλους τους συγγραφείς για τα κείμενά τους αλλά και για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έκδοσης.

Το Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και ευχής έργο είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ανταλλαγής απόψεων για την πρόοδο αυτού του τόπου.

Τα Πρακτικά του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας “Ορεστιάδα: Διαδρομές στο Χρόνο” διατίθενται δωρεάν εδώ: http://www.geo.duth.gr/news/2016-12…

orestiadaΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: