WWF: Χριστούγεννα φιλικά προς τους αγαπημένους μας και προς τον πλανήτη

Τους πλέον φιλικούς τρόπους εορτασμού με τους αγαπημένους μας, αλλά και προς το περιβάλλον προτείνει τo WWF ενόψει των Χριστουγέννων. Φυσικό έλατο, λαμπιόνια LED, ψώνια με λίστα, υπεύθυνη κατανάλωση, υπεύθυνες αγορές, αλλά κυρίως προσφορά προς τους συνανθρώπους και τον πλανήτη, είναι οι προτάσεις της οργάνωσης, για πραγματικά Καλά Χριστούγεννα.

elato 3

Τι επιλέγουμε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον στολισμό;

Ανάμεσα σε φυσικό ή τεχνητό δέντρο, η απάντηση μπορεί να μας εκπλήξει: προτιμούμε φυσικό, μιας και είναι καλύτερο για το περιβάλλον. Η επιλογή του φυσικού ελάτου προκαλεί τις μισές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ως προς την κατανάλωση φυσικών πόρων, σε σχέση με το τεχνητό. Το φυσικό έλατο είναι επίσης 2 φορές καλύτερο ως προς τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και 3 φορές καλύτερο ως προς τις επιπτώσεις στο φυσικό οικοσύστημα

Μετά την επιλογή του δέντρου, σειρά έχει ο στολισμός του και εκεί, καλό είναι να προτιμήσει κανείς τα LED λαμπάκια, αφού καταναλώνουν 90% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά και θεωρούνται πιο ασφαλή.

Στο οικογενειακό γιορτινό τραπέζι…

Η σπατάλη τροφίμων φτάνει στο απόγειό της κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Είναι κρίμα να πετιούνται τόσα τρόφιμα, τη στιγμή που γύρω μας μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε τροφή. Φέτος, μπορούμε να δούμε τα Χριστούγεννα διαφορετικά και να «μην πετάξουμε τίποτα» ισορροπώντας ταυτόχρονα τη διατροφή μας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.ethnos.gr



ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading