Συνέντευξη του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης για τα σκοτωμένα ελάφια στη Ρόδο

theodoridis

Σοκ στη κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση του εντοπισμού σκοτωμένων ελαφιών (Dama dama) σε δασική περιοχή του νησιού της Ρόδου. O γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Νίκος Θεοδωρίδης, μίλησε σήμερα για το περιστατικό Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7 (ακούστε ΕΔΩ). 

«Η κοινωνία της Ρόδου έχει δεχθεί αυτό το πλήγμα, αυτός που πυροβόλησε είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι έχουμε κάνει όλοι, μέχρι τώρα και πώς τέτοια φαινόμενα θα εξαλειφθούν. Θα πρέπει όλοι να ενημερωθούν κατάλληλα για το ζήτημα των ελαφιών στο νησί γιατί υπάρχουν παραπλανητικές ερμηνείες και ενημερώσεις που οδηγούν σε τέτοια αρνητικά αποτελέσματα.

»Είναι σαφές στην κοινωνία της Ρόδου τι συμβαίνει τα τελευταία 1-2 χρόνια, είναι σαφές ότι έχουμε αύξηση των ελαφιών που “ανταγωνίζονται” κάποιες καλλιέργειες, είναι σαφές ότι έχουν γίνει πολλές συσκέψεις για το θέμα μέχρι σήμερα και ότι έχουμε κάνει ενημερώσεις και μέσα από τα ΜΜΕ. Προφανώς δεν πετύχαμε το στόχο μας, ούτε εμείς, ούτε οι δίαυλοι ενημέρωσης μετά από ένα τέτοιο σοκαριστικό περιστατικό, όπως το χαρακτηρίσατε…Ελπίζω σύντομα με τις σχεδιασμένες ενέργειες να δοθεί ένα ποσοστό λύσης στο θέμα» αναφέρει Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7, ο γεν.γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Θεοδωρίδη Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7 [ΕΔΩ…]

nlogo



ΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Δασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: