Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας: Ποσό 340.000 ευρώ απαιτείται για την επαναλειτουργία της

viom-xyl-imer3

Ποσό της τάξης των 340.000 ευρώ χρειάζεται για να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας και να προσφέρει υπηρεσίες όπως μέχρι σήμερα αλλά και πολλές νεότερες.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας με θέμα «70 χρόνια λειτουργίας του Κρατικού Εργοστασίου Ξύλου Καλαμπάκας – Εκσυγχρονισμός – Προοπτικές».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου- Επίπλου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλία.

Όπως αναφέρθηκε, η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας είναι η μόνη που έχει απομείνει στο είδος της πλέον, από τις πέντε που λειτουργούσαν πριν από πολλά χρόνια.

Το κόστος της συντήρησης των μηχανημάτων θα είναι σχετικά μικρό, μια που γενικά τα μηχανήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πάντως, τονίστηκε ότι η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά, παρά μόνο προσφέροντας τις κατασκευές της σε χαμηλές τιμές κόστους, μια που τα προϊόντα της προορίζονται για δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρ. Σινάνης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσέλιγκας κ.ά.

Οι εισηγήσεις:

  • «Παρελθόν και μέλλον της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Δασαρχείου Καλαμπάκας»
    Δρ Ιωάννης Κακαράς, Ομ. Καθηγητής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου
  • «Η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Δασαρχείου Καλαμπάκας στην Περίοδο Κρίσης»
    Δημήτριος Βράκας, Δασολόγος, Τμηματάρχης υπεύθυνος λειτουργίας Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου, Δασαρχείο Καλαμπάκας
  • «Προτάσεις Εκσυγχρονισμού Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας»
    Δρ Σωτήριος Καραστεργίου, Καθηγητής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου

Η ημερίδα έληξε στη 1.00 περίπου το μεσημέρι και αφού προηγήθηκαν διάφορες τοποθετήσεις και ερωτήσεις προς το Προεδρείο.

Πηγή: www.tameteora.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: