Το κλίμα του Έβρου

klima_tou_evrou_matzarakis

Ο Δρ Ανδρέας Ματζαράκης έλκει την καταγωγή του από τη γη του Ορφέα και συγκεκριμένα τον Πεντάλοφο του Έβρου. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Freiburg της Γερμανίας με αντικείμενο την Αστική Κλιματολογία, Βιομετεωρολογία και Τουριστική Κλιματολογία. Από τον Αύγουστο του 2015, διευθύνει παράλληλα το Ερευνητικό Κέντρο Ανθρώπινης Βιομετεωρολογίας της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Freiburg (Research Center Human Biometeorology of the German Meteorological Service in Freiburg). Έχει αναπτύξει διάφορα μοντέλα και εργαλεία στην Εφαρμοσμένη Κλιματολογία και Βιομετεωρολογία όπως RayMan Model, SkyHelios Model, Climate Mapping Tool και CTIS (Climate-Tourism-Information-Scheme).

Τιμώντας τον τόπο καταγωγής του συνέταξε το εγχειρίδιο «Το κλίμα του Έβρου», όπου παρουσιάζει τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Έβρου με εύληπτες πληροφορίες και χάρτες.

Το εγχειρίδιο αποτελεί έναν σύντομο και περιεκτικό οδηγό σχετικά με το κλίμα και το βιοκλίμα της ευρύτερης περιοχής του νομού Έβρου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε επιθυμεί να διεξάγει κάποια ερευνητική εργασία ή επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Έβρου και χρειάζεται καθοδήγηση για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν αλλά και άλλες συναφείς τεκμηριωμένες πληροφορίες για τον νομό.

Εγχειρίδιο «Το Κλίμα του Έβρου»(pdf)

Περισσότερες πληροφορίες για τον Δρ Ανδρέα Ματζαράκη (ΕΔΩ)

klima_evrou_matzarakisΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: