“Μπλόκο” σε τρεις τόνους δασικής ξυλείας

logo dasikis

Τρεις τόνους δασικής ξυλείας που παράνομα ετοιμάζονταν να αποσταλούν στην Αθήνα κατάσχεσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων με τη συνδρομή των λιμενικών αρχών στο λιμάνι της Σούδας.

Στο πλαίσιο ελέγχων για τη μεταφορά ξυλείας που χρησιμοποιείται για καύση οι δασικοί υπάλληλοι βρήκαν μεγάλη ποσότητα δασικών ξύλων που ετοιμάζονταν να φορτωθούν στο πλοίο για την Αθήνα χωρίς τα αναγκαία παραστατικά.

«Πραγματοποιήσαμε έλεγχο στο λιμάνι της Σούδας, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουμε πάντα τέτοια εποχή σε οχήματα που φεύγουν με ξυλεία εκτός Χανίων. Τα αυτοκίνητα αυτά ελέγχονται και κάποια που φαινομενικά εξωτερικά έχουν μόνο ξύλο ελιάς δίνεται ο προορισμός τους για να ελεγχθούν από τα κατά τόπους δασαρχεία», ανέφερε η Διευθύντρια Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα της υπηρεσία της η κ. Σκλαβάκη τόνισε πως οι δασικοί υπάλληλοι εντόπισαν ένα όχημα το οποίο μετέφερε σε περιοχή της Αττικής φορτίο στο οποίο «υπήρχε μεγάλη ποσότητα ξύλων που ήταν από μη νόμιμη διαδικασία. Ήταν δασικά είδη, χωρίς τα αναγκαία παραστατικά ότι ήταν νόμιμα υλοτομημένα. Έτσι από την υπηρεσία μας ακολουθήθηκε η κατά νόμο διαδικασία. Δηλαδή κατάσχεται και η ξυλεία και τα μέσα μεταφοράς και σχηματίζεται δικογραφία που παίρνει το νόμο της δικαιοσύνης. Η δασική ξυλεία που βρέθηκε πάνω στο φορτηγό ήταν περίπου 3 τόνοι».

Κατά τη χειμερινή περίοδο είναι πολύ συχνοί οι έλεγχοι που κάνει πλέον η Δασική Υπηρεσία καθώς μεγάλες ποσότητες ξυλείας (ελιά κυρίως) μεταφέρονται από την Κρήτη προς την Ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για καύση σε τζάκια και σόμπες.

«Είναι μια διαδικασία ελέγχων που τη συνεχίζουμε ώστε να σταματήσουμε την παράνομο διακίνηση δασικών ειδών για εύκολο πλουτισμό» κατέληξε η κ. Σκλαβάκη.

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: