Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Δ.Κ. Λαμίας: Οδηγίες προς πολίτες και βοήθημα υποβολής αντιρρήσεων

das_xartis_lamias

Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Δ.Κ. Λαμίας – Οδηγίες προς πολίτες και βοήθημα υποβολής αντιρρήσεων

Η δημιουργία των Δασικών Χαρτών θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1998 με τον Νόμο 2664  «Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις» (άρθρο 27/ΦΕΚ 275/Τεύχος Α΄/3-12-1998/).

Η κατάρτιση των Δασικών Χαρτών έχει ως αντικείμενο την οριοθέτηση και καταγραφή των δασών και δασικών εκτάσεων, που διέπονται από τις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, κατά τρόπο ακριβή, διαφανή και οριστικό.

Η καταγραφή των δασών και δασικών εκτάσεων αποσκοπεί στην:

Α)  Περιβαλλοντική προστασία των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων

Β)  Προβολή των εμπράγματων δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου επί των

ανωτέρω εκτάσεων κατά τη διαδικασία της εθνικής κτηματογράφησης

Γ)  Αποκάλυψη και διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας (σημαντικό μέρος της

οποίας είναι και οι ανωτέρω εκτάσεις)

Δ)  Δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για το Δασολόγιο

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, αναρτήθηκε από την Δ/νση Δασών Φθιώτιδας ο  Δασικός Χάρτης  Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

chart_dx_lamias

 

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2107 και λήγει την Τρίτη 4 Απριλίου 2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την  Δευτέρα  24 Απριλίου 2017.

Για τη ενημέρωση των πολιτών συγκροτήθηκε Σημείο Υποστήριξης  της  Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Λαμίας) στο οποίο παρέχονται πληροφορίες για  το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη, των προθεσμιών, των διαδικασιών και τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων.

Το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Φθιώτιδας με την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη Τ.Κ.Λαμιέων, Δήμου Λαμιέων, δημιούργησε δυο οδηγούς-έντυπα με χρήσιμες πληροφορίες για τους δασικούς χάρτες.

Το ένα έντυπο (ΕΔΩ) περιέχει πληροφορίες οδηγίες για όσα πρέπει να  γνωρίζει ο κάθε πολίτης για τους δασικούς χάρτες, για την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη Τ.Κ. Λαμιέων, Δήμου Λαμιέων (σημείο ανάρτησης, προθεσμίες, κ.λπ) και την διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων (Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Λαμίας, υποστήριξης, τρόποι υποβολής, απαραίτητα δικαιολογητικά, ειδικό τέλος, κ.λπ.).

Ενώ το δεύτερο (ΕΔΩ) αποτελεί βοήθημα για την υποβολή αντιρρήσεων με  χρήση της εφαρμογής μέσω διαδικτύου (ιστότοπος της ΕΚΧΑ Α.Ε.)

Σχετικά αρχεία:
Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Δ.Κ. Λαμίας – Οδηγίες προς τους πολίτες του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ν. Φθιώτιδας.
Βοήθημα χρήσης της εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων μέσω διαδικτύου του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ν. Φθιώτιδας.

.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 08.02.2017

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΚΓΥΚΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ


follow_fb.gifΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: