Κατατέθηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

Παρατείνεται, μέχρι τρία έτη κατ’ ανώτατο όριο η θητεία των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία οι εν λόγω εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με π. δ/γμα, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας απ’ όπου προέρχονται.

purosvestes

Τακτοποιείται το ζήτημα που ανέκυψε με τη μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα, προκειμένου να ψηφιστεί με άμεσες διαδικασίες αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική αυτή ρύθμιση, η οποία αποφασίστηκε κάτω από τις γνωστές και έντονες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών, η σχετική δαπάνη βάσει και της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέρχεται στο ποσό των 10,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα προβλέπεται τριετής παράταση των συμβάσεων τους με την δέσμευση ότι με τη λήξη της αυτομάτως μονιμοποιούνται.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει πως με την προτεινόμενη μεταβατική διάταξη, σε συνέχεια των ρυθμίσεων του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011, προβλέπεται η τριετής κατά ανώτατο χρονικό όριο παράταση της θητείας και η αυτοδίκαιη, χωρίς νέα κρίση, ένταξη στη συνέχεια αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Προβλέπεται μάλιστα και η δυνατότητα η παραπάνω ενέργεια να πραγματοποιηθεί και οποτεδήποτε νωρίτερα με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επισυνάπτεται η σχετική τροπολογία.

Τροπολογία Πυροσβέστες

www.kathimerini.grΚατηγορίεςΑπασχόληση, Επικαιρότητα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: