Ήθελαν να ξυλεύσουν και τα ξερά και τα χλωρά στη Στροφυλιά

Απάντηση του Δασαρχείου Πατρών για την απαγόρευση καυσοξύλευσης

koukounaries strofulia

Δασαρχείο Πατρών
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ότι το Δασαρχείο Πατρών απαγορεύει στους κατοίκους του Λάππα, του Μετοχίου και του Βουπρασίου να πάρουν, όπως δικαιούνται, από το δάσος της Στροφυλιάς όσα ξύλα έχουν πέσει στο έδαφος, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, ο Δασάρχης, Σταύρος Βαρβατσούλης ενημερώνει:

Κατά τη διενέργεια αυτοψιών, από το Δασονομείο της Κ. Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι από 1-1-2017 έως 10-2-2017 άγνωστοι δράστες, κάτοικοι των Σαμαραιίκων, του Βουπρασίου, του Λάππα και του Μετοχίου έχουν προσημάνει, παράνομα -χαράσσοντας τα αρχικά των ονομάτων τους, βάφοντας και αποφλοιώνοντας- αδιακρίτως ξηρά, αλλά και χλωρά δένδρα χαλεπίου πεύκης, κουκουναριάς και δρυός, συνολικού όγκου άνω των 500χ.κ.μ.. Σκοπός των δραστών είναι να επιβάλουν την υλοτομία των συγκεκριμένων δένδρων, διεκδικώντας την έγκριση του Δασαρχείου, παράνομα και εκβιαστικά. Για το λόγο αυτό, το Δασονομείο της Κ. Αχαΐας έχει υποβάλει, από 13-2-2017, πρωτόκολλο μήνυσης κατ’ αγνώστων δραστών προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Για την προστασία, λοιπόν, του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες και μοναδικού σε κάλλος δάσους της Στροφυλιάς, απαγορεύσαμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου την καυσοξύλευση, προκειμένου να συνταχθεί σχετικός πίνακας υλοτομίας έκτακτης κάρπωσης λόγω ανεμοριψιών, με τα δένδρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό.

Οι αιτούντες δικαιούχοι ξυλείας πολίτες θα ενημερωθούν, άμεσα, για τους όρους υλοτομίας, που θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου.

 


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 23.02.2017


follow_fb.gifΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: