Στις 6 Μαρτίου η δίκη για τα αγριόγιδα – Και ανάλυση DNA

Θα γίνει σύγκριση των δειγμάτων DNA από τα νεκρά αγριόγιδα και από το αίμα και τις τρίχες, που βρέθηκαν στην καρότσα του αυτοκινήτου – Οι αρχές αναζητούν και ακόμη ένα άτομο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί

agriogida

Στις 6 Μαρτίου θα οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι λαθροθήρες που συνελήφθησαν στο Τσεπέλοβο, μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Πρόκειται για αυτούς που σκότωσαν έξι από τα σπάνια αγριόγιδα που ζουν στην Τύμφη. Τα πανέμορφα ζώα, λόγω των χιονοπτώσεων, είχαν αναγκαστεί να κατέβουν σε υψόμετρο χαμηλότερο απ’ αυτό που συνήθως ζουν.

Οι λαθροθήρες τα είχαν εντοπίσει και τα θανάτωσαν προκειμένου να εμπορευτούν το κρέας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, υπάρχουν πολυτελή εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία προσφέρουν το αγριόγιδο ως ένα από τα πιο ακριβά πιάτα τους!

Το κυνήγι του συγκεκριμένο, προστατευόμενου, είδους έχει απαγορευθεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, αυτό όμως δεν εμποδίζει ορισμένους να τα θανατώνουν και να τα εμπορεύονται.

Στην περίπτωση του Τσεπελόβου τώρα, οι λαθροθήρες είχαν αποκρύψει τα σκοτωμένα ζώα προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της θηροφυλακής.

Για να υπάρξει πλήρης τεκμηρίωση της υπόθεσης,  οι αρχές έχουν ζητήσει  να γίνει σύγκριση των δειγμάτων  DNA από τα νεκρά αγριόγιδα και από τα ευρήματα στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου (αίμα και τρίχες) στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, προκειμένου να γίνει πλήρης ταυτοποίηση εν όψει και της δίκης που θα γίνει.

Να σημειωθεί πως οι αρχές αναζητούν και ακόμη ένα άτομο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Πληροφορίες: epirusgate.blogspot.gr και www.epiruspost.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , , ,

3 replies

  1. χιλιαδες μυνησεις απο θυροφυλακες και η δικαιοσυνη τα παραγραφη,λογω συμφορεσης.απο κει και περα τη περιμενετε

  2. Εννοείτε πως θα πρέπει να είναι παραδειγματική η τιμωρία τους… Αυτονόητο να αποβληθούν απο όλες τις κυνηγετικές συνομοσπονδίες. Αυτονόητο να απαγορευθεί να έχουν όπλο στην κυριότητα τους εφεξής. Εννοείτε πως θα πρέπει να μπεί στην κυριολεξία εισαγγελέας στα σπίτια των ”κυρίων” για επιτόπου έλεγχο των καταψύξεων !!! Και εννοείτε πως θα πρέπει να βρεθεί μεσω των κντων τους, των επικοινωνιών που είχαν κτλ. σε ποιόν θα πήγαινε το κρέας. Εαν δεν πατάξουν τους ”κλεπταποδόχους” ζαρκάδια, αγριόγιδα, ελάφια, θα είναι πάντα στον βωμό του κέρδους… Και ειδικά όταν κάποιος όχι απλά τουφεκά ένα απαγορευμένο ζώο για ιδίαν κατανάλωση, αλλά το εμπορεύεται κιόλας , τότε δεν σταματά πουθενά….

    • 100% σωστός. Μέσα σε μια παράγραφο έχετε περιγράψει πως γίνεται να μπουν στη θέση τους όλα αυτά τα καθάρματα, των χωριών και των πόλεων. Βουλιμικά τέρατα, κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: