«Έβαλε» το δάσος μέσα σε αυτοκίνητα και πάνω σε σήματα δρόμων

Η σύγκρουση του αστικού με την ύπαιθρο.

Ο Νταν Ρόουλιγκς (Dan Rawlings), από το Γκλόστερσιρ της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, με έντονη συνείδηση του φυσικού περιβάλλοντος του κόσμου στον οποίο ζούμε. Και των κινδύνων που διατρέχει αυτό το περιβάλλον.

«Προσπαθώ να δημιουργήσω εικόνες που θυμίζουν στον κόσμο τις στιγμές που όλα έμοιαζαν πιθανά κι ελεύθερα. Η εποχή που σκαρφαλώναμε σε ένα δέντρο ή, καθόμασταν κι αποθαυμάζαμε που τα κλαδιά περιπλέκονταν, δεν σημαίνει τίποτα, αλλά σημαίνει τα πάντα» λέει.

Ξεκίνησε με το να δουλεύει πεταμένα αγροτικά εργαλεία –πριόνια και άλλα–, να τα σκαλίζει, να επεμβαίνει πάνω τους με χρώμα, με χημικά, με λέιζερ, και να φέρνει τη φύση πάνω σ’ αυτούς τους ιδιότυπους «καμβάδες».

everyact.co.uk

Δεν του ήταν αρκετό. Άρχισε να δουλεύει σκουριασμένα σήματα οδικής σήμανσης, παρατημένα σιλό. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ήταν ένα βαν, στα τοιχώματα του οποίου «σκάλισε» ένα δάσος: Το βάφτισε «Η Φύση Διανέμει». Του το είχαν παραγγείλει οι Kendal Calling και Walk the Plank για το φεστιβάλ «Χαμένη Εδέμ» (δυστυχώς, κάποιος του έβαλε φωτιά πριν από λίγο καιρό).

Πηγή κειμένου: www.praktoreio-life.gr

everyact.co.ukΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: