Αποχαιρετιστήριο μήνυμα…

Αποχαιρετιστήριο, λόγω συνταξιοδότησης, μήνυμα του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Ηλία Τσέλιγκα. 

Μετρώ και ξαναμετρώ τα χρόνια που πέρασαν……….

Τον Αύγουστο του 1975 στην ελεγχόμενη Κυνηγετική περιοχή Κόζιακα, εποχικός Δασολόγος κατά διαστήματα, μετά στον ιδιωτικό τομέα και το 1983 στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, μόνιμος πια.

Πρώτος μου Δασάρχης ο Δημήτρης Χαλκιάς, που με τίμησε με τη φιλία του και την εμπιστοσύνη του.

Να είναι πάντα καλά.

Μετά στην Καρδίτσα και τον Ιούλιο του 2014 Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων.

Είναι αλήθεια πως μετά τον Φλεβάρη του 2015 που ασκούσα και τα καθήκοντα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, άφησα σε δεύτερη μοίρα τα δασικά.

Η πίεση της καθημερινότητας ίσως αλλά έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

Φεύγω με την πεποίθηση ότι έκανα ευσυνείδητα το καθήκον μου, αλλά με διακατέχει και ένα βάρος.

Η Δασολογική επιστήμη εδώ και χρόνια ασκείται στα Πανεπιστήμια και σε ερευνητικά κέντρα και η Δασική Υπηρεσία είναι υπό κατάρρευση.

Τα δάση από μοχλός ανάπτυξης έγιναν πια εμπόδιο στην ανάπτυξη.

Και η ύπαιθρος ερημώνει.

Αισιοδοξώ όμως πως σύντομα θα πιάσουμε πάλι το νήμα από την αρχή.

Σας ευχαριστώ όλους και καλή συνέχεια.

Ηλίας ΤσέλιγκαςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Αγαπητέ συνάδελφε Ηλία Τσέλιγκα, δεν θυμάμαι, εάν έχουμε γνωριστεί. Το κείμενό σου με άγγιξε βαθειά και γι’ αυτό το κοινοποίησα στο facebook! Σου εύχομαι εκ βαθέων τα καλλίτερα! Εάν είσαι στο facebook, θα είναι τιμή μου να γίνουμε φίλοι! Καλημέρα.

  • Φιλε μου Αντώνη,το ’83 ή ’84 μια κουβέντα στην Καλαμπάκα (στο σύμπλεγμα στο κουκουφλί) για την αύξηση των λημμάτων τότε των Δημοσίων Δασών (για την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας) σου θυμίζει κάτι; Νομίζω πως τότε πρωτοσυναντηθήκαμε.
   Για την ιστορία, δεν περπάτησε η ιδέα και ευτυχως γιατί εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως υπήρξε μια υπερκάρπωση τους τρεις τελευταίους χρόνους περιφοράς που μάλλον οφείλεται στη βεβαιότητά μας ότι η αναγέννηση ήταν εξασφαλισμένη.Δεν επαληθευτήκαμε.
   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,η κοινή αγάπη μας για το δάσος και τη Δασοπονία μας άλλωστε,μόνο δεσμούς φιλίας μπορεί να συντηρήσει.
   Καλή αντάμωση στο face book (συντομα ελπίζω να ξεκινήσω την προσπάθεια)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: